
Recepty od susedky | Plnená cuketa vysmážaná na plechu
Plnený vysmážaný rezeň či pastierky syr patria k obľúbeným jedlám. Preto som vyskúšala podobne aj cuketu a dopadlo to vynikajúco
Vysmážanie na plechu je vynikajúca možnosť, ako docieliť chuť smaženého jedla s minimom tuku
1 | kus | cuketa |
100 | gramov | tvrdý syr |
100 | gramov | šunka |
2 | kusov | vajce |
1 | hrnček | strúhanka |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
2 | polievkové lyžice | olej |
soľ | ||
mleté korenie |
Mladšiu cuketu rozrežeme po dĺžke na plátky hrubé asi 5mm. Pozložíme vždy po 2 pláty. Jemne osolíme. Na obe časti uložíme syr pokrájaný na plátky (napr. Gouda), plátky šunky. Snažíme sa ukladať tak, aby syr ani šunka nepresahovali cez okraj cukety. Oba plátka cukety preložíme a seba šunkou k sebe. Podľa veľkosti plátku rozkrojíme na 4 - 6 dielov
Rúru rozpálime na 180 stupňov.
Pokračujeme normálnym trojobalom - obalíme jemne v múke, vajíčku a strúhanke. Pre lepšiu stabilitu znova namočíme do vajíčka a strúhanky. Strúhanku môžem použiť klasickú, alebo kukuričnú.
Na plech dáme papier, pokvapkáme olejom. Položíme obalené kúsky cukety. Pokvapkáme olejom.
Vložíme do rúry. Po 10 minútach vytiahneme, otočíme a pečieme ďalších 10 minút.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty