
M.á.r.i.a | Kelový prívarok s vajíčkom v mäse
Zdravá zelenina ešte stále u nás nie moc docenená, ako príloha nemusí byť vždy fašírka alebo mäsko na kocky. Urobila som vajíčkový batôžtek.
Prívarok: | ||
1⁄2 | hlávka | kel |
1 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
2 | polievkové lyžice | olej |
1⁄4 | čajová lyžička | mletá rasca |
1⁄2 | čajová lyžička | kurkuma |
1 | čajová lyžička | soľ |
4 | kusov | zemiak |
Mäsové batôžky: | ||
4 | plátky | bravčové stehno |
4 | kusov | vajce |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
Cibuľu nakrájam na jemno, kel na rezance, 3 zemiaky na kocky. Na oleji spením cibuľu, pridám rascu a kurkumu nech sa rozvonia a potom pridám kel.
Chvíľku restujem, pridám zemiaky, zalejem vodou len tak aby boli zakryté, osolím a nechám variť do mäkka. Posledný zemiak si nastrúham na jemno a tým zahustím prívarok. Dochutím cesnakom a podľa seba soľou a mletým čiernym korením.
Plátky mäsa naklepem na tenšie, osolím z každej strany, posypem trochou čierneho korenia a do stredu dám vajíčko uvarené na hniličku. Zabalím ho mäsom - trochu som to obtočia niťou, obalila v trojobale a vypražila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...