Tekvicové madlenky

Pridal/a balalajka

Šťavnaté, sladké, ľahké, orieškami voňajúce malé kúsky. Len tak na zakusnutie k poobednej káve či čajíku.

Tekvicové madlenky - recept
Porcie
Porcie
Zdrojinstagra, účet:nm_meiyee
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

60gramovhladká múka
15gramovlieskové orechy
8gramovkukuričná múka
1polievková lyžicakorenie na tekvicový koláč
50gramovcukor
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
45gramovtekvicové pyré
2polievkové lyžicejogurt
10gramovjavorový sirup
75gramovmaslo
1čajová lyžičkavanilkový cukor
50gramovčokoláda 80%

Inštrukcie

Úplne jednoduchý koláčik vhodný na prípravu, kedy nemáte čas sa hrať s prípravou cesta.

Jediná nevýhoda je hodinové čakanie na jeho odležanie.

Navážime si do misky všetky sypké ingrediencie, vrátane mletých orechov, rozpustíme maslo a zmiešame s tekutými prísadami. Potom to celé spojíme a riadne premiešame. Necháme hodinu odpočinúť v chladničke. Cesto bude pevnejšie, ale zas nie úplne.

Vymastíme si formu na madlenky a do každej dáme 1,5-2 čajové lyžičky a dáme piecť na 170 stupňov na 12-15 minút, kým nezačnú zlátnuť okraje. Po vybratí necháme vychladnúť do formičke (madlenka je veeeeľmi  krehká - rozpadne sa vám, ak ju vyberiete priskoro).

Po úplnom vychladnutí rozpustíme čokoládu nad parou. Do prázdnych formičiek dáme po 1 čajovej lyžičke čokolády a rozotrieme ju. Vtlačíme vychladnutú madlenku a necháme stuhnúť.

A potom už len vyklopíme a papáme.

Skvelé sú aj len také bez čokoládovej škrupinky.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok