Šťavnaté, sladké, ľahké, orieškami voňajúce malé kúsky. Len tak na zakusnutie k poobednej káve či čajíku.

Porcie | |
---|---|
Zdroj | instagra, účet:nm_meiyee |
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
60 | gramov | hladká múka |
15 | gramov | lieskové orechy |
8 | gramov | kukuričná múka |
1 | polievková lyžica | korenie na tekvicový koláč |
50 | gramov | cukor |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
45 | gramov | tekvicové pyré |
2 | polievkové lyžice | jogurt |
10 | gramov | javorový sirup |
75 | gramov | maslo |
1 | čajová lyžička | vanilkový cukor |
50 | gramov | čokoláda 80% |
Inštrukcie
Úplne jednoduchý koláčik vhodný na prípravu, kedy nemáte čas sa hrať s prípravou cesta.
Jediná nevýhoda je hodinové čakanie na jeho odležanie.
Navážime si do misky všetky sypké ingrediencie, vrátane mletých orechov, rozpustíme maslo a zmiešame s tekutými prísadami. Potom to celé spojíme a riadne premiešame. Necháme hodinu odpočinúť v chladničke. Cesto bude pevnejšie, ale zas nie úplne.
Vymastíme si formu na madlenky a do každej dáme 1,5-2 čajové lyžičky a dáme piecť na 170 stupňov na 12-15 minút, kým nezačnú zlátnuť okraje. Po vybratí necháme vychladnúť do formičke (madlenka je veeeeľmi krehká - rozpadne sa vám, ak ju vyberiete priskoro).
Po úplnom vychladnutí rozpustíme čokoládu nad parou. Do prázdnych formičiek dáme po 1 čajovej lyžičke čokolády a rozotrieme ju. Vtlačíme vychladnutú madlenku a necháme stuhnúť.
A potom už len vyklopíme a papáme.
Skvelé sú aj len také bez čokoládovej škrupinky.