Tekvicové madlenky

Pridal/a balalajka

Šťavnaté, sladké, ľahké, orieškami voňajúce malé kúsky. Len tak na zakusnutie k poobednej káve či čajíku.

Tekvicové madlenky - recept
Porcie
Porcie
Zdrojinstagra, účet:nm_meiyee
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

60gramovhladkej múky
15gramovmletých lieskových orechov
8gramovkukuričnej múky
1polievková lyžicakorenia pre tekvicové koláče
50gramovcukru
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
45gramovtekvicového pyré (maslová alebo hokaido)
2polievkové lyžicejogurtu
10gramovjavorového sirupu
75gramovmasla
1čajová lyžičkavanilky
50gramov80 % čokolády

Inštrukcie

Úplne jednoduchý koláčik vhodný na prípravu, kedy nemáte čas sa hrať s prípravou cesta.

Jediná nevýhoda je hodinové čakanie na jeho odležanie.

Navážime si do misky všetky sypké ingrediencie, rozpustíme maslo a zmiešame s tekutými prísadami. Potom to celé spojíme a riadne premiešame. Necháme hodinu odpočinúť v chladničke. Cesto bude pevnejšie, ale zas nie úplne.

Vymastíme si formu na madlenky a do každej dáme 1,5-2 čajové lyžičky a dáme piecť na 170 stupňov na 12-15 minút, kým nezačnú zlátnuť okraje. Po vybratí necháme vychladnúť do formičke (madlenka je veeeeľmi  krehká - rozpadne sa vám, ak ju vyberiete priskoro).

Po úplnom vychladnutí rozpustíme čokoládu nad parou. Do prázdnych formičiek dáme po 1 čajovej lyžičke čokolády a rozotrieme ju. Vtlačíme vychladnutú madlenku a necháme stuhnúť.

A potom už len vyklopíme a papáme.

Skvelé sú aj len také bez čokoládovej škrupinky.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok