reklama

Orechový nugát v oplátke

Pridal/a verika92 dňa 13. 04. 2022 - 17:42 - Recepty verika92

reklama

Recept s fotopostupom na výborné grilážky. Sladkosť, kde sa fantasticky využijú zvyšné bielky.

Orechový nugát v oplátke
Ingrediencie
3 kusov bielok
150 gramov kryštálový cukor
2 polievkové lyžice med
1 kus vanilkový cukor
100 millilitrov voda
150 gramov mleté orechy
2 kusov oblátky
Postup

Kryštálový cukor, vanilkový cukor, med a vodu dáme variť. Cukor má byť uvarený "na niť ". Čo je to? Asi po 5 minútach varenia kvapnem trochu na tanierik, namočím prst a ukazovák, spojím ich a následne roztvorím, a ten sladký sirup sa medzi prstami ťahá ako niť.

Bielky vyšľaháme s 1 PL kryštálového cukru, pridáme do sirupu a za stáleho miešania povaríme.

Pridáme pomleté orechy a zas za stáleho miešania povaríme.

Hustú plnku natrieme na tortovú oblátku, prikryjeme druhou oblátkou, dobre zaťažíme a necháme vychladnúť do druhého dňa.

Nakrájame na malé štvorčeky, jeden vrchol namočíme do čokolády a necháme stuhnúť.

 

Doplňujúce obrázky
Orechový nugát v oplátke
Orechový nugát v oplátke
Orechový nugát v oplátke
Orechový nugát v oplátke
Orechový nugát v oplátke
Výnos
40 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama