
Recept s fotopostupom na výborné grilážky. Sladkosť, kde sa fantasticky využijú zvyšné bielky.
3 | kusov | bielok |
150 | gramov | kryštálový cukor |
2 | polievkové lyžice | med |
1 | kus | vanilkový cukor |
100 | millilitrov | voda |
150 | gramov | mleté orechy |
2 | kusov | oblátky |
Kryštálový cukor, vanilkový cukor, med a vodu dáme variť. Cukor má byť uvarený "na niť ". Čo je to? Asi po 5 minútach varenia kvapnem trochu na tanierik, namočím prst a ukazovák, spojím ich a následne roztvorím, a ten sladký sirup sa medzi prstami ťahá ako niť.
Bielky vyšľaháme s 1 PL kryštálového cukru, pridáme do sirupu a za stáleho miešania povaríme.
Pridáme pomleté orechy a zas za stáleho miešania povaríme.
Hustú plnku natrieme na tortovú oblátku, prikryjeme druhou oblátkou, dobre zaťažíme a necháme vychladnúť do druhého dňa.
Nakrájame na malé štvorčeky, jeden vrchol namočíme do čokolády a necháme stuhnúť.





- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty