
dasa_
Skombinujte bežne dostupnú zeleninu do šalátu s chuťou Ázie.
2 | kusov | mrkva |
2 | kusov | cvikla |
1 | kus | cibuľa |
2 | polievkové lyžice | olej |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1⁄4 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1⁄4 | čajová lyžička | mletý koriander |
1⁄4 | čajová lyžička | sušený cesnak |
1⁄4 | čajová lyžička | chilli korenie |
1 | čajová lyžička | cukor |
1 | polievková lyžica | ocot |
1 | polievková lyžica | sójová omáčka |
2 | polievkové lyžice | sezamové semienka |
Očistenú mrkvu a cviklu postrúhame ideálne na dlhé rezance. Posolíme a necháme asi pol hodiny postáť
Cibuľu nakrájame na jemno a na oleji orestujeme
Na zeleninu v miske pridáme všetko korenie, cukor. Vlejeme orestovanú cibuľku aj s olejom ( ten je potrebný kvôli premene provitamínu A v mrkve na vitamín A). Zamiešame, pridáme ocot, ideálne ryžový a sójovú omáčku. Znova zamiešame, posypeme sezamovými semienkami a môžeme podávať. Po odležaní chutí ešte lepšie.
Ak máme ryžový ocot, možno bude treba dať 2 lyžice. Obyčajný ocot bude stačiť aj jedna.
Podávame ako zeleninovú prílohu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty