
Oľga Birošová | Pavlovky s parížskou šľahačkou
Recept s fotopostupom na obľúbené snehové zákusky s čokoládovým krémom.
Snehové cesto: | ||
4 | kusov | bielok |
200 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | ocot |
1 | čajová lyžička | citrónová šťava |
1 | polievková lyžica | Gustin |
Parížska šľahačka: | ||
400 | millilitrov | smotana na šľahanie 33 % |
100 | gramov | mliečna čokoláda |
Krém: Deň predtým som si urobila parížsku šľahačku. Smotanu na šľahanie som vyliala do hrnca nechala prejsť varom. Zložíme z plameňa pridáme čokoládu polámanú na menšie kúsky miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Po vychladnutí dáme do chladničky dobré vychladnúť.
Pavlovky: Vaječné bielky +1 štipka solí vyšľaháme do peny postupne pridáme po lyžiciach cukor kryštál, šľaháme na najvyšších otáčkach pokiaľ sneh nie je lesklý na metličke sa urobí špic viď nižšie, foto. Zašľaháme práškový cukor. Nakoniec ocot, citrónovú šťavu varechou vmiešame do cesta.
Cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou naplníme snehovým cestom. Plech vyložíme papierom na pečenie striekame kolieska priemer 5-6 cm tak, aby boky boli vyvýšené.
Rúru predhrejeme na 160 stupňov po vložení plechu stiahneme na 140 sušíme na vrchnej časti rúry 70 minút. Po upečení necháme v rúre, ktorú vypneme do úplného vychladnutia.
Šľahačku vyšľaháme do tuha naplníme cukrárske vrecko nanášame, ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty