reklama

Pavlovky s parížskou šľahačkou

Pridal/a Oľga Birošová dňa 30. 07. 2022 - 15:07 - Recepty Oľga Birošová
Pavlovky s parížskou šľahačkou, Zákusky, recept, Oľga Birošová

Oľga Birošová | Pavlovky s parížskou šľahačkou


reklama

Recept s fotopostupom na obľúbené snehové zákusky s čokoládovým krémom.

Ingrediencie
Snehové cesto:
4 kusov bielok
200 gramov kryštálový cukor
100 gramov práškový cukor
1 čajová lyžička ocot
1 čajová lyžička citrónová šťava
1 polievková lyžica Gustin
Parížska šľahačka:
400 millilitrov smotana na šľahanie 33 %
100 gramov mliečna čokoláda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Krém: Deň predtým som si urobila parížsku šľahačku. Smotanu na šľahanie som vyliala  do hrnca nechala prejsť varom. Zložíme z plameňa pridáme čokoládu polámanú na menšie kúsky miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Po vychladnutí dáme do chladničky dobré vychladnúť.

Pavlovky: Vaječné bielky +1 štipka solí vyšľaháme do peny postupne pridáme po lyžiciach cukor kryštál, šľaháme na najvyšších otáčkach pokiaľ sneh nie je lesklý na metličke sa urobí špic viď nižšie, foto. Zašľaháme práškový cukor. Nakoniec ocot, citrónovú šťavu  varechou vmiešame do cesta.

Cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou naplníme snehovým cestom. Plech vyložíme papierom na pečenie striekame  kolieska priemer 5-6 cm tak, aby boky boli vyvýšené.

Rúru predhrejeme na 160 stupňov po vložení plechu stiahneme na 140 sušíme na vrchnej časti rúry 70 minút. Po upečení necháme v rúre, ktorú vypneme do úplného vychladnutia.

Šľahačku vyšľaháme do tuha naplníme cukrárske vrecko nanášame, ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť. 

Doplňujúce obrázky
Pavlovky s parížskou šľahačkou, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 1

Oľga Birošová

Pavlovky s parížskou šľahačkou, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 2

Oľga Birošová

Pavlovky s parížskou šľahačkou, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 3

Oľga Birošová

Pavlovky s parížskou šľahačkou, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 4

Oľga Birošová

Pavlovky s parížskou šľahačkou, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 5

Oľga Birošová

Pavlovky s parížskou šľahačkou, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 6

Oľga Birošová

Pavlovky s parížskou šľahačkou, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 7

Oľga Birošová

Výnos
14 1Porcie
Celkový čas
1 hod, 50 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 10 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama