
Oľga Birošová | Pavlova roláda s tvarohovou náplňou
Je veľa spôsobov ako upiecť pavlovku dnes u nás doma roláda. Náplň je tvarohovo - jogurtová, doplnená o maliny.
6 | kusov | bielok |
300 | gramov | kryštálový cukor |
1 | štipka | soľ |
1 | polievková lyžica | Zlatý klas |
1 | polievková lyžica | ocot |
Plnka: | ||
250 | gramov | jogurtová plnka v črievku |
250 | gramov | tvaroh jemný |
250 | millilitrov | šlahačková smotana 33% |
50 | gramov | mandľové lupienky |
200 | gramov | maliny |
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do penista, postupne po lyžiciach pridáme kryštál cukor a šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí na najvyššom stupni mixéra 8-10 minút. Varechou vmiešame ocot a Zlatý klas.
Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto, ktoré uhladíme a posypeme mandľovými lupienkami.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 18-20 minút. Po upečení korpus preklopíme a opatrne na druhý papier stiahneme. Papier na pečenie necháme vychladnúť.
Tvaroh a jogurtovú plnku vyšľaháme spolu do hladka, pridáme smotanu na šľahanie, vyšľaháme do tuha.
Pripravenú plnku rozotrieme do 3 /4 korpusu (viď foto nižši), aby plnka po zrolovaní nevytekala.
Uložíme maliny, pomocou papiera zrolujeme roládu, ktorú preložíme na plech, podnos odložíme do chladničky stuhnúť.
Pred podávaním pokrájame a ozdobíme malinami. Dobrú chuť.

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty