
dasa_ | Nakladaná cibuľa lacno a rýchlo
Nie vždy musí zaváranie znamenať dlhé hodiny v kuchyni.
Stačí malá finta a nakladanú cibuľku budete mať skoro zadarmo. Naviac s minimom práce a pocitom, že neplytváte, ale využívate suroviny maximálne, ako sa dá.
1 | kus | cibuľa |
1 | hrnček | nálev z uhoriek |
1 | štipka | soľ |
Aj vy máte radi kyslé uhorky? Nálev z nich nemusíte vylievať. Použite ho na naloženie cibule.
Recept je veľmi jednoduchý - cibuľu, napríklad červenú nakrájajte na pásiky, jemne osoľte a vložte na tesno do vhodného zaváracieho pohára. Stačí jedna cibuľa a malý pohárik.
A teraz už len stačí zaliať nálevom z uhoriek, zatvoriť a umiestniť na 2-3 dni do chladu.
Je úplne jedno, či použijete nálev z domácich alebo kupovaných uhoriek. Výsledok bude vždy dobrý. A vy ľahko získate zaujímavú prílohu napríklad k mäsu.
Ak nálev nemáte, nič sa nedeje, cibuľu si môžete pripraviť podľa tohto receptu od základu.
No tak to to je tzv. game changer! Dokonalé využitie nálevu. Lebo povedzme si otvorene, to naojtravnejšie, je robiť nálev a trafiť správny pomer surovín.