Nakladaná červená cibuľa

Pridal/a dasa_

Chuťovka, výborne doplní chlebíky, huspeninu, tlačenku ale aj mäso s prílohou. Pre všetkých milovníkov kyslých príloh. Krehké cibuľové plátky lahodnej kyselkavej chuti.

Príprava je úplne jednoduchá, za pár hodín môžete podávať exkluzívnu prílohu.

Nakladaná červená cibuľa - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

3kusyčervená cibuľa
150millilitrovvoda
150millilitrovocot
3polievkové lyžicecukor
1⁄2čajová lyžičkasoľ

Inštrukcie

Pripravíme si vhodný pohár, do ktorého cibuľu naložíme. Na toto množstvo stačí cca 3dcl pohár.

Cibuľu, ideálne červenú očistíme a nakrájame na plátky o hrúbke cca 3mm. Naložíme do pohára.

V hrnci dáme variť vodu, ocot, cukor a soľ. Vriacim nálevom zalejeme cibuľu v pohári a necháme uležať aspoň dve hodiny. Môžeme podávať. Zatvorené v chladničke vydrží asi týždeň.

Ja som použila obyčajný ocot, ak chcete, môžete samozrejme vyskúšať napríklad jablkový ocot. Množstvo cukru v náleve je tiež individuálne, niekto má radšej sladšiu chuť, niekomu nevadí kyslejšia. Opäť je možné skúšať a hľadať to vlastné. Recept je len základný, orientačný.

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.6
Priemer: 3.6 (5 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok