
Fajný ovocný koláčik
225 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | maslo |
2 | balíky | vanilkový cukor |
4 | kusov | vajce |
štipka | soľ | |
175 | gramov | polohrubá múka |
1 1⁄2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
500 | gramov | ríbezle |
1 | čajová lyžička | škorica |
trocha | strúhanka | |
75 | gramov | mleté orechy |
100g cukru, zmäknutý tuk, vanilkový cukor, 1 vajce, 3 žĺtka a štipku cukru vyšľaháme do penista (najlepšie elektrickým šľahačom, ak nie, stačí manžel alebo iná lacná pracovná sila). Potom po lyžiciach pridáme múku a prášok do pečiva. Formu vymastíme a vysypeme strúhankou, naplníme cesto a pri 180°C (plyn stupeň 2) pečieme v predhriatej rúre. Korpus vyklopíme na plech vyložený alobalom a necháme vychladnúť. Umyté odkvapkané ríbezle oberieme zo stopiek, zvyšné 3 bielka vyšľaháme do tuhého snehu, pridáme zvyšný cukor, solamyl a mleté orechy. Do snehu zľahka vmiešame ríbezle. Masu rozmiestnime na korpus a dáme dopiecť do rúry (opäť 180°C; čas v recepte hovorí, že 35 min., ale treba to kontrolovať, ja viem, že po 35 minútach ten korpus bol dosť suchý, takže podľa potreby).
Korpus pečieme v takej tej forme na ovocné koláčiky so želatínou, kde nám po vyklopení vznikne "priehlbina".
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty