reklama

Ríbezľový koláč

Pridal/a adus dňa 24. 06. 2009 - 09:17 - Recepty adus
obrázok k receptu

reklama

Fajný ovocný koláčik

Ingrediencie
225 gramov kryštálový cukor
100 gramov maslo
2 balíky vanilkový cukor
4 kusov vajce
  štipka soľ
175 gramov polohrubá múka
1 1⁄2 čajové lyžičky prášok do pečiva
500 gramov ríbezle
1 čajová lyžička škorica
  trocha strúhanka
75 gramov mleté orechy
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

100g cukru, zmäknutý tuk, vanilkový cukor, 1 vajce, 3 žĺtka a štipku cukru vyšľaháme do penista (najlepšie elektrickým šľahačom, ak nie, stačí manžel alebo iná lacná pracovná sila). Potom po lyžiciach pridáme múku a prášok do pečiva. Formu vymastíme a vysypeme strúhankou, naplníme cesto a pri 180°C (plyn stupeň 2) pečieme v predhriatej rúre. Korpus vyklopíme na plech vyložený alobalom a necháme vychladnúť. Umyté odkvapkané ríbezle oberieme zo stopiek, zvyšné 3 bielka vyšľaháme do tuhého snehu, pridáme zvyšný cukor, solamyl a mleté orechy. Do snehu zľahka vmiešame ríbezle. Masu rozmiestnime na korpus a dáme dopiecť do rúry (opäť 180°C; čas v recepte hovorí, že 35 min., ale treba to kontrolovať, ja viem, že po 35 minútach ten korpus bol dosť suchý, takže podľa potreby).

Korpus pečieme v takej tej forme na ovocné koláčiky so želatínou, kde nám po vyklopení vznikne "priehlbina".

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama