
M.á.r.i.a | Cviklový šalát
Veľmi chutná kombinácia šalátu z pečenej cvikly s orechmi a placiek z varených zemiakov.
2 | kusov | cvikla |
3 | kusov | vajce |
4 | kusov | kyslá uhorka |
2 | kusov | jarná cibuľka |
1 | polievková lyžica | horčica |
1 | čajová lyžička | cukor |
150 | millilitrov | kyslá smotana |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
4 | polievkové lyžice | orechy |
Cviklu si uvaríme alebo upečieme. Ak pečieme, tak očistenú cviklu zabalíme do alobalu a pečieme v rúre asi 45 min. Kto chce, môže uvariť alebo rovno uvarenú cviklu kúpiť.
Uvarenú alebo upečenú cviklu nakrájame na drobné kocky. Rovnako pokrájame uhorky a uvarené vajcia. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska.
V smotane rozmiešame cukor, horčicu, soľ, korenie a vymiešame spolu so zeleninou a nasekanými orechmi.
Zeleninu a šalát zmiešame a ak sa nám zdá šalát moc hustý môžeme priliať šťavu z uhoriek. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Placky som robila zo zvyškov varených zemiakov. Môže byť aj zvyšné pyré. Stačí pridať hladkú múku a spracovať na vláčne cesto, urobiť valec priemerom 7 cm, nakrájať na 2 cm krúžky a vyvaľkať do rozmerov panvice. Placky opekáme na suchej panvici alebo najlepšie na liatinovej platni.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.