Šalát pak choi so sézamom

Pridal/a M.á.r.i.a

Trochu na ázijský spôsob ... pak choi je druh čínskej kapusty, nevytvára si klasickú hlávku ale jej listy sa zhľukujú do svetlej hrče. Obsahuje veľa vitamínov a minerálov, má málo kalórií a využiť sa dá či v teplej ako aj studenej kuchyni, už len zaradiť ju do jedálnička.

Šalát pak choi so sézamom - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
20 minút

Ingrediencie

3kusypak choi
3polievkové lyžicesézamový olej
2polievkové lyžicemaslo
3polievkové lyžicesójová omáčka
2kusyšalotka
2strúčikycesnak
1kuschilli paprička
2polievkové lyžicesezamové semiačka

Inštrukcie

1

Šalát pak choi pozdĺžne prekrojíme, šalotku, cesnak a chilli papričku nakrájame na jemno. Na panvici rozohrejeme sezamový olej, necháme na ňom zosklovitieť šalotku, pridáme cesnak a chilli papričky. Chvíľu restujeme aby sa cesnak rozvoňal a položíme pak choi reznou stranou dolu. Opekáme kýn nám listy pak choi zvädnú. Stačí 2-3 min. aby zas ostali aj chrumkavé. Pridáme maslo, necháme rozpustit a prelejeme sójovou omáčku, promiešame a necháme pak choi aby sa v omáčke dobre obalilo. 

Šalát so sójovou omáčkou začne po chvíli na povrchu karameizovat. Vtedy mžeme prisypať sézamové semiačka. Vhodný ako samostatné jedlo ale aj ako príloha k mäsu.

Postup: 

Šalát pak choi so sézamom - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok