
dasa_ | Uhorkový šalát môjho pradeda
Môj pradedo by povedal samozrejme ogorkový se smatánku . Už som ho tu kedysi spomínala, v I. svetovej vojne bol kuchár a tak zjavne domov doniesol aj vplyv iných kuchýň. Ako dieťa som toto jedlo nechápala. Musela som podrásť, aby som tomu došla na chuť. Je to vzdialený brat juhoeurópskych tzatziky.
Ingrediencie
300 | gramov | uhorka |
50 | millilitrov | šľahačková smotana |
3 | štipky | soľ |
1 | štipka | mleté čierne korenie |
1 | zväzok | kôpor |
Postup
Jedlo sa pripravovalo z odrastených uhoriek. Očistili sa a nastrúhali na plátky.
Posolili a nechali pustiť vodu. Potom sa vyžmýkali, zaliali smotanou, ktorá sa zobrala z domáceho mlieka. Pridalo sa korenie a na vrch kôpor.
Pradedo tieto uhorky jedával pôvodne so zemiakmi. Neskôr sa to jedlo aj s chlebom ako ľahká večera. Samozrejme, to len vtedy, keď nebola na pláne ťažká práca
Ďalšie recepty
Takéto uhorky miloval aj môj svokor, ešte si pridával aj cesnak
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
U nas sa robi dost casto z pridanim mletej červenej papriky,cenaku a kyslej smotany.Je vynikajuci,zalizujeme sa i za ušami.Tiez ho mame od prababicky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja milujem jedlá, ktoré majú príbeh. A toto má príbeh:)