Popis
Fašiangy v plnom prúde a tak na stoloch nechýbajú šišky, fánky, krapne a moderné donutky. Recept ,na ktorý nepotrebujete formu ani stroj na donut ...

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 5 minút |
Celkový čas | 1 hod, 35 minút |
Ingrediencie
500 | millilitrov | polohruba muka |
2 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | polievková lyžica | rum |
1 | kus | vajce |
2 | polievkové lyžice | cukor krupica, štipka soli |
100 | millilitrov | vlažné mlieko |
30 | gramov | droždie |
1 | čajová lyžička | cukor |
Poleva | ||
5 | polievkové lyžice | praskovy cukor |
1 | polievková lyžica | teplá voda |
1 | polievková lyžica | voda z pomarančových kvetov |
Inštrukcie
Z mlieka, cukru a droždia si necháme vykysnúť kvások. Preosejeme múku, pridáme soľ,cukor. Smotanu, olej a vajíčko spolu vyšľaháme pridáme aj s kváskom k múke a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Necháme ho podkysnúť 45 min. kým zväčší svoj objem dvojnásobne. Potom ho premiesim a rozváľkam na hrúbku 1 cm. Vykrajujem formičkou kolieska v ktorých vykrojím aj stred. Okrajky už nepracovávam len ich upravím do rôznych tvarov a zo stredu budú malé šišky. Nechám prikryté podkysnúť ešte 15 min, a vyprážam v oleji. Kladiem na papierové servítky aby vsiakol olej a po vychladnutí namáčam do polevy. Tú si vymiešam so surovín na hladkú hmotu ( môže sa použiť citrónová šťava, mandarínková, rumová aróma...). Vrch som posypala farebnou ryžou. Donutky sa môžu poliať aj čokoládovou polevou.
Zvyšky vysmažím tiež a už len pocukrujem, výborene sa vyjedajú s džemom.
Postup:


- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť