Keď sa jablká na vás pozerajú z misy a nik ich nechce lebo už s "zvráslavelé"
, tak im treba pomôcť....rada ich použijem napr. do pudingu, na palacinky ale ak je v chladničke tvaroh aj na guličky z neho.
Ingrediencie
| guľky | ||
| 500 | gramov | tvaroh |
| 3 | kusov | vajce |
| 150 | gramov | krupica hrubá |
| 2 | polievkové lyžice | jemná strúhanka |
| 1 | štipka | soľ |
| 100 | gramov | cukor krupica |
| 3 | kusov | jablko |
| 1 | kus | citrón |
| 2 | plátky | maslo |
Postup
V tvarohu dobre rozmiešame vajíčka,nastrúhanú citrónovú kôru a soľ. Pridáme krupicu a strúhanku, vypracujeme cesto a necháme 1/2 hod. odpočinúť.
Medzitým si očistíme jablká a nakrájame na kocky (ja som dala aj jednu hrušku), pokvapkáme so šťavou s citróna. Cukor si upálime na svetlý karamel, pridáme 1 plátok masla, necháme spolu rozpustiť, dáme jablká, necháme podusiť ale nie rozvariť.
Z tvarohového cesta robíme vlhkými rukami guľky a varíme vo vode 10 min. - pekne vyplávajú na vrch. Vyberieme ich a dáme do rozpusteného 1 plátku masla aby sa nelepili na seba. Na tanieri podávame s dusenými jalkami. Komu bude málo sladké dajú sa posypať práškovým cukrom alebo trochu poliať medom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty