Vysmážané banány a jablká

Popis

V tomto nevľúdnom počasí niečo sladké neuškodí. Každé je obalené v inom cestíčku a dobre padnú ako olovrant ku kávičke ....

Vysmážané banány a jablká - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút
Celkový čas
35 minút

Ingrediencie

cestíčko na banány
100gramovhladká múka
1kusvajíčko
1decilitermlieka
1čajová lyžičkacukor
1čajová lyžičkaolej
1štipkasoľ
3kusybanány
tempura cestíčko na jablká
1deciliterhladká múka
1decilitersolamyl (maizena,tapioková múka)
1deciliterstudená voda
1deciliterbiele víno (môže byť všetko voda)
1⁄2čajová lyžičkaprášok do pečiva
3kusyjablka

Inštrukcie

Cesto na banány si pripravíme ako palacinkové - v mlieku vyšľaháme vajíčko,soľ,cukor,olej a prisypeme múku. Vyšľaháme aby sme nemali hrčky. Banány si nakrájame na štvrtinky, obalíme v hladkej múke, v cestíčku a vysmážame vo včšom množstve oleja do hdeda. Necháme na papierovej utierke vsiaknúť prebytočný olej alebo si nachystajte vedľa pance hrniec s vriacou vodou a úsky po vysmažení rýchlo namočíme a vyberieme z vody. Banány môžete servírovať v karameli so zmrzlinou.

Cestíčko na jablká - všetky suroviny spou vyšľaháme do hladka a necháme chvíľku v chladničke postáť. Medzitým si očistíme jablká a nakríjame na plátky, posypem krupicovým cukrom, namočím do cestíčka a prudko opečiem z obidvoch strán v oleji. 

Postup: 

Vysmážané banány a jablká - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok