reklama

Langoše jednohubky

Pridal/a Heja dňa 17. 02. 2012 - 14:26 - Recepty Heja
Langoše jednohubky, Slané, recept, Heja

reklama

Skúšala som ich dnes prvýkrát, sú super.

Ingrediencie
1 hrnček biely jogurt
2 hrnčeky polohrubá múka
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
  kečup
  trocha soľ
  syr
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Do misy dať téglik jogurtu (ja som nemala a tak som dala kyslú smotanu) Prisypeme 2 tégliky polohrubej múky, trocha soli a Kl sódy. Vypracujeme hladké cesto.

Povykrajujeme malé kolieska ktoré vyprážame na horúcom oleji.

Natrela som každé koliesko kečupom do ktorého som pridala roztlačený cesnak a nakoniec som to posypala strúhaným syrom. Kto chce, môže mať aj smotanu. Alebo len tak

Sú super teplé ale aj na studeno k vínu alebo pivu.

Výnos
25 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

lýdia k (bez overenia), Pi, 17. 02. 2012 - 14:47

HejaSlnko tak toto určite vyskúšamÁno vyzerá to byť mňamkové a rýchleMrkám

katka., Pi, 17. 02. 2012 - 16:36

Heja aké veľké ich vykrajuješ? Vyprážajú sa len z jednej strany , či z obidvoch strán?

Heja, Pi, 17. 02. 2012 - 18:06

Vykrajovala som ich kolieskom na linecké koláčiky.Práve tu bola suseda a jej tiež chutili.
Ja som ich vykladala na servítku a nezdá sa mi že boli mastné.
Šišky budem robiť až v nedeľu veď je koniec fašiangov .A to tie od aduš

púpavienka, Pi, 17. 02. 2012 - 16:42

Ja ich akurát robím, ale mala som kyslé mlieko a to je namiesto jogurtu, som zvedavá ale ja chcem vyskúšať aj ako dolky, aj ked pre muža už mám pripravený cesnak a syr.

púpavienka, Pi, 17. 02. 2012 - 17:30

Nuž tak langoše urobené, muž spokojne odniesol do nočnej a ja si pochutnávam, samozrejme pri pc.
Je to dobre a ja som vyskúšala aj na sladko a tiež super ako dolky, viem si predstaviť s tvarohovou penou, trošku ma mrzí že to pije dosť oleja a tak rozmýšľam že idem urobiť dalšiu várku a vyskúšam plech a rúru.
Ozaj to kyslé, domáce mlieko bolo dobrou náhradou za jogurt.pivo
Ja som vykrajovala pohárom, niečo ako horčičák, takže neboli to až také mini.

Erkočka, Pi, 17. 02. 2012 - 17:44

Je to hlúpa otázka, keď sa opýtam, aké je to domáce kyslé mlieko??? (či potrebujem mať doma kravičku, alebo kozičku)Slnko

púpavienka, Pi, 17. 02. 2012 - 17:54

No ja mám z farmy a je rozdiel, ale aj ak máš kúpené - nie trvanlivé- z obchodu a skysne ti, ono nie je chutné na pitie, ale do koláčov ho môžeš použiť, alebo ak máš cmar alebo zakysanku, to všetko je podobné.

agnes, So, 18. 02. 2012 - 09:58

Ja si ich planujem na dnes robit. Joghurt kupeny, caka na spracovanie, okrem toho cesnaku, musim dnes vecer pracovat a nechcem, aby tie citlive nosy mojich kolegyni sa nado mnou krcili, tak bez cesnaku.Vyplazený jazyk Slnko

Heja, So, 18. 02. 2012 - 11:55

agnes aj ja ich na budúce budem mať bez cesnaku.Mne nerobí problém vôňa ale mi je od neho ťažko.

lydusha (bez overenia), So, 18. 02. 2012 - 13:13

Tak vyskusaj granulovany cesnak. V jedle ma chut ako normalny, no po zjedeni nie je tak citit ako normalny cesnak, ktory niekedy citis aj dva dni. A hlavne nie je taky tazky na zaludok.

Heja, So, 18. 02. 2012 - 18:11

Ďakujem za radu a kde ho dostanem Kúpiť?Taký v prášku som mala ale granulovaný ešte nie

lejka, So, 18. 02. 2012 - 13:33

Mohla by som pouzit namiesto jogurtu acidofilne mlieko?

lejka, So, 18. 02. 2012 - 15:35

uz upecene,su vyborneÁno Úsmev

lýdia k (bez overenia), So, 18. 02. 2012 - 13:48

HejaSlnko chystala som sa robiť ,ale deti prehlasovali ,takže sa pečú škvarkové pagáčeMrkám ...ale cez týždeň určite vyskúšamÚsmev

púpavienka, So, 18. 02. 2012 - 13:56

Ja dnes pečiem zas, ale skúšam v rúre a aj na sladko.

Tangy, So, 18. 02. 2012 - 16:16

Mergori, daj vediet ako sa vydarili v rure, chcem skusit cez tyzden, ale nerobi mi dobre vyprazane.

púpavienka, So, 18. 02. 2012 - 16:23

nuž neviem kedy sa k tomu dostanem, ale určite chcem vyskúšať. Dám vedieť.

agnes, So, 18. 02. 2012 - 14:44

A moje sa uz pojedli, nemala som sa chvalit pred susedou Vyplazený jazyk a jej pubertakom, ktory by bol aj z 5 porcii pojedol. Tak si musim do prace iba chlieb zobrat.
Ale hlavna vec, ze chutilo.Úsmev

púpavienka, So, 18. 02. 2012 - 21:44

Ja som konečne najedená. Upiekla som v rúre, dva plechy slaných a dva plechy sladkých. Sladké sú niečo ako fanky, možno nie také jemnučké, ale mne chutia, posypala som ich vanilkovým cukrom a ja si ich pri jedení potieram džemom.
Slané s cesnakom a polovička so syrom, ja kečup nemám rada.
Sú trošku iné, ale veľmi dobre, takže odporúčam. Tentoraz som urobila z kyslého mlieka a aj jogurtu, nie je v tom rozdiel, len som dala menej sódy, lebo včera som ju cítila a možno preto tak veľmi nenapuchli v rúre.
Odporúčam - lacné. rýchle a chutné ja som robila dvojhubkyChichocem sa

Tangy, Ne, 19. 02. 2012 - 16:06

Margori, kolko oleja si, prosim ta, davala na plech?

púpavienka, Ne, 19. 02. 2012 - 17:34

iba som namastila pierkom, tak ako aj vrch

Tangy, Po, 20. 02. 2012 - 12:42

A nebolo to priliz vysusene? Mam uvarenu paradajkovu polievku a k tomu sa chystam robit tieto langose, no neviem, ci mam spravit v rure alebo vyprazit s troskou rumu, aby neboli maastne.

púpavienka, Po, 20. 02. 2012 - 13:04

Neboli suché, sú inej konzistencie ako tie vyprážané, ale mne ešte viac chutili tie pečené. Oni sú vo vnútri duté, no boli jedná báseň, muž sa už pýtal či nejdem dvojhubky s cesnakom robiť.Mrkám

nohopes, Ne, 19. 02. 2012 - 17:03

ja som ich dnes robila a mali veliky uspech dakujem za recept Áno Áno Áno

tedy, Ne, 19. 02. 2012 - 17:39

Nemám ani jogurt ani kyslé mlieko. Ale mám 2 kyslé smotany.... myslíte, že môže byť ?

tedy, Ne, 19. 02. 2012 - 18:46

Hambím sa Až teraz som si všimla, že hned v uvode je kyslá smotana spomenutá. Ďakujem. Práve ich vyrábam . Síce sú voláke tuhé, tak pridávam a pridávam a pridávam smotanu,som zvedavá na výsledok. Mrkám

tedy, Ne, 19. 02. 2012 - 19:45

Určite výsledok nebol taký, aký má byť originál, ale mám zlatého MM- jemu to chutilo. Úsmev Vraj len trochu viac posoliť cesto.

Heja, Ne, 19. 02. 2012 - 22:50

tedy ako som pri recepte písala ja som dala kyslú smotanu.Neviem prečo si to mala tuhé.Nedala si viac múky?Mne sa s tým cestom dobre robilo.
Ja som dnes robila tie šišky od adus.Týmto ju zdravím.

tedy, Po, 20. 02. 2012 - 21:37

A možno to také malo byť Hambím sa Každopádne večer ich ešte objavili chalani a oblizovali sa až za uši. Super recept, dík. Čo sa tuhosti týka, jak som furt pridávala ďalšiu smotanu, že je tuhé, tak nakoniec bolo zas lepivéChichocem sa Chichocem sa Chichocem sa . Ale nakoniec, ako tak pozerám, som to zvládla uspešne a s pochvalou Hambím sa

salenka, Ne, 19. 02. 2012 - 17:42

skuste dat do cesta trochu rumu ja davam do šišiek a piju velmi malo oleja skoro vôbec inak už nerobim len s rumomVyplazený jazyk Mrkám

mxmmx, Ne, 19. 02. 2012 - 19:33

môžu byť super...nakoľko môj otec nemá rád smotany, mlieko,.... urobím to potajomky...Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk
určite napíšem, či chutili...Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko

georgina, Po, 20. 02. 2012 - 12:02

Včera som vyskúšala na večeru Áno Áno Áno

púpavienka, Po, 20. 02. 2012 - 13:06

Toto je naozaj úžasný recept, ja ho vrele doporučujem.Áno pivo

Tangy, Po, 20. 02. 2012 - 16:57

Robila som v rure, formovala som male placicky, kazdu som z oboch stran namocila do oleja, dala na plech a upiekla. Mnam Áno .

Maribabi, Po, 20. 02. 2012 - 21:14

Super receptík, dnes sme mali langošky na večeru.
Po prvej dávke sa len tak zaprášilo, no kým prišiel mažel domov musela som znova dorobiť ďalšie.Takže nabudúce hneď dvojitá dávka.
Ja môžem len odporúčaťÁno Áno Áno

Lea, Pi, 24. 02. 2012 - 15:34

Áno
sú famózme, včera sme zbaštili trojitú dávku na večeru Hambím sa

fidorka, So, 25. 02. 2012 - 00:01

ja mám tento recept už veľmi dlho opísaný,len som sa k nemu akosik nedostala Vyplazený jazyk ,vždy nakoniec robím overené langoše,čo kysnú v chladničke.no ale asi aj tento vyskúšam,keď ho toľké chválite,veď nech som aj ja za hviezdu doma Chichocem sa

Heja, So, 25. 02. 2012 - 11:37

fidorka pri tvojich jedákoch tak asi z troch dávok .Chutia ku kyslej (mliečnej )polievke

jennie, Ut, 02. 10. 2012 - 18:19

DAKUJEM, dnes som robila tento receptik, su chutnucke, aj ked zo zaciatku sa mi cesto dost lepilo, ale potom bolo v pohode. Robila som kadeake pokusy Hambím sa ...len sa chcem oyptat, ake hrube cesto si mam vyvalkat a nasledne vykrajovat? Robila som tensie ale aj hrubsie, tie hrubsie mam pocit ze neboli dopecene v strede, a tie tensie boli take chrumkave Slnko

Heja, Ut, 02. 10. 2012 - 21:37

ja si vyvaľkám tak 4-5 milimetrov ,
Som rada že som dala recept ,ktorý chutí Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama