
anjeli
Mäkučké pagáčiky s voňavými oškvarkami... čo dodať
400 | gramov | hladká múka |
400 | gramov | polohrubá múka |
125 | gramov | Hera |
300 | millilitrov | cmar |
100 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | droždie |
1 | polievková lyžica | ocot |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | soľ |
2 | kusov | vajce |
oškvarky mleté | ||
1 | kus | vajce |
trocha | soľ | |
sezam | ||
rasca |
Do misky si nasypeme obe múky, urobíme jamku, do ktorej pridáme rozpustený tuk. soľ, ocot, vlažný cmar. Zasypeme múkou /trochu odoberieme zospodu/, rozmrvíme droždie, zasypeme cukrom, zalejeme vlažným mliekom /stále pracujem v jednej miske :-)/ a zamiesime cesto, ktoré sa nelepí, netrhá...
Prenesieme ho na pomúčenú dosku, rozvaľkáme natenko, potrieme oškvarkami, osolíme, preložíme tak, že vrchný diel /1/3/ preložíme do stredu, spodný diel /1/3/ preložíme na vrchný diel, zľava preložíme 1/3 do stredu a sprava podsunieme 1/3 pod cesto do stredu. Vznikne kocka...
Potom necháme 20 minút prikryté kysnúť a znovu rozvaľkáme natenko, pomažeme oškvarkami, osolíme a preložíme tak ako prvý krát a necháme kysnúť ďalších 20 minút. Po tretíkrát cesto rozvaľkáme, potrieme oškvarkami, osolíme a poprekladáme, necháme kysnúť 20 minút.
Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm, potrieme vajíčkom, povykrajujeme pagáčiky, ktoré preložíme na plech /ja používam papier na pečenie/ necháme podkysnúť 10 minút a posypeme sezamom. Pečieme na 180°C, asi 15 minút do zlata.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty