reklama

Oškvarkové pagáčiky

Pridal/a anjeli dňa 29. 09. 2017 - 21:25 - Recepty anjeli
Oškvarkové pagáčiky, Slané, recept, anjeli

anjeli


reklama

Mäkučké pagáčiky s voňavými oškvarkami... čo dodaťMrkám

Ingrediencie
400 gramov hladká múka
400 gramov polohrubá múka
125 gramov Hera
300 millilitrov cmar
100 millilitrov mlieko
1 kus droždie
1 polievková lyžica ocot
1 polievková lyžica kryštálový cukor
1 polievková lyžica soľ
2 kusov vajce
  oškvarky mleté
1 kus vajce
  trocha soľ
  sezam
  rasca
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Do misky si nasypeme obe múky, urobíme jamku, do ktorej pridáme rozpustený tuk. soľ, ocot, vlažný cmar. Zasypeme múkou /trochu odoberieme zospodu/, rozmrvíme droždie, zasypeme cukrom, zalejeme vlažným mliekom /stále pracujem v jednej miske :-)/ a zamiesime cesto, ktoré sa nelepí, netrhá...

 

Prenesieme ho na pomúčenú dosku, rozvaľkáme natenko, potrieme oškvarkami, osolíme, preložíme tak, že vrchný diel /1/3/ preložíme do stredu, spodný diel /1/3/ preložíme na vrchný diel, zľava preložíme 1/3 do stredu a sprava podsunieme 1/3 pod cesto do stredu. Vznikne kocka...

 

Potom necháme 20 minút prikryté kysnúť a znovu rozvaľkáme natenko, pomažeme oškvarkami, osolíme a preložíme tak ako prvý krát a necháme kysnúť ďalších 20 minút. Po tretíkrát cesto rozvaľkáme, potrieme oškvarkami, osolíme a poprekladáme, necháme kysnúť 20 minút.

 

Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm, potrieme vajíčkom, povykrajujeme pagáčiky, ktoré preložíme na plech /ja používam papier na pečenie/ necháme podkysnúť 10 minút a posypeme sezamom. Pečieme na 180°C, asi 15 minút do zlata.

 

Výnos
50 kusov
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama