Škvarkové slimáky

Pridal/a katarinalucanova

Je veľa receptov na škvarkové-oškvarkové pagáče, trošku som zmenila a upiekla som škvarkové slimáky.

Škvarkové slimáky - recept
Porcie
2plechy
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod, 40 minút

Ingrediencie

Cesto:
500gramovhladká múka
200gramovmlieko
40gramovdroždie
2polievkové lyžicemasť
1čajová lyžičkasoľ
1čajová lyžičkacukor
Plnka:
400gramovoškvarky mleté
 trochasoľ
 trochamleté čierne korenie
2kusyvajcia
2polievkové lyžicekyslá smotana
  rasca
  vajce

Inštrukcie

Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia. Postupne pridáme múku, vajíčko, soľ, roztopenú domácu masť alebo maslo. Zamiesime cesto a necháme vykysnúť.

Kým cesto kysne pripravíme si plnku. Všetky suroviny na plnku poriadne vymiešame. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a potrieme pripravenou plnkou. Zvinieme ako roládu. Roládu nakrájame na kolieska o hrúbke 1 cm. Aby sa mi dobre krájalo, roládu som si dala na tácku a šup s ňou na 10 minút do mrazničky.

Nakrájané poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme rascou.Upečieme.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok