Skvelá alternatíva občerstvenia na cesty, prípadne aj pohostenia pre hostí. Náplň je samozrejme voliteľná, podľa chutí a stavu chladničky.

Porcie | |
---|---|
Zdroj | internet |
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 25 minút |
Ingrediencie
1 | kus | lístkové cesto |
2 | polievkové lyžice | paradajkový pretlak |
100 | gramov | šunka |
100 | gramov | plátkový syr |
100 | gramov | mozzarella |
2 | kusy | šampiňóny |
2 | polievkové lyžice | kukurica |
1 | polievková lyžica | sezam |
Na potretie: | ||
1 | kus | žĺtok |
Inštrukcie
Lístkové cesto rozrežeme na 8 rovnakých obdĺžnikov. Všetky časti potrieme pretlakom alebo kečupom tak, aby po krajoch ostalo cca 0,5 bez natretia.
Na štyri kúsky naložíme podľa vlastnej chute syr, šunku, sampiňony, prípadne kuracie mäso, zeleninu. Priložíme druhou časťou. Okraje dobre pritlačíme, zatlačíme vidličkou. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, prepichneme vidličkou a posypeme sezamom.
Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov a pečieme asi 15 minút.
Poznámky
Samozrejme, kto chce, môže použiť pizzové kysnuté cesto, prípadne si pripraviť vlastné lístkové cesto.
V prípade, že sa taštičky pripravia menšie, tak je to výborné a rýchle slané pohostenie.
Postup:


