Recept s fotopostupom na výborné a pri tom jednoduché rožky z lístkového cesta v slanej verzii. Asistovali deti.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 35 minút |
Ingrediencie
500 | gramov | lístkové cesto (dve hotové vyvaľkané cestá) |
120 | gramov | syr gouda (alebo podobný syr) |
120 | gramov | šunka |
2 | kusy | vajce |
1 | polievková lyžica | vňať |
2 | kusy | žĺtok |
Inštrukcie
Šunku, syr a vajičko nakrájame nadrobno, pridáme surové žltko a nasekanú vňať petržlenu, pažitky, alebo zelenej cibuľky, môžeme dochutiť oregánom.
Lístkové cesto rozdelíme na poly a vyvaľkáme, ja som použila dve hotové vyvaľkané cestá každé po cca 275g. cesto rozrežeme na skoro torjuholníky, podľa obrázka. Širšia strana na konci !"trojuholníka" mala 9 cm, tá na opačnok konci cca 1cm. Zo širšej strany spravíme v strede zárez cca 3cm. Tesne k nemu pridáme cca 1PL vymiešanej náplne a rožky začíname stáčať zo širšej strany, tak že cesto pri záreze roztiahneme do šírky. Rožky pred pečením potrieme rozšľahaným žltkom a pečieme pri teplote cca 220°C cca 15 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Podávame ešte teplé.
Postup:





