
Cheesecake sú obľúbené v rôznych obdobách či už vanilkové, rôzne ovocné a pre milovníkov čokolády môže byť aj takýto
Ingrediencie
Korpus: | ||
200 | gramov | maslové sušienky |
80 | gramov | orechy |
80 | gramov | maslo |
Náplň: | ||
250 | gramov | mascarpone |
350 | millilitrov | šľahačková smotana |
250 | millilitrov | kyslá smotana |
2 | kusov | vanilkový cukor |
6 | plátky | želatína |
100 | gramov | mliečna čokoláda |
Ganache: | ||
100 | gramov | čokoláda 70% |
50 | millilitrov | šľahačková smotana |
Postup
Korpus - sušienky si rozdrvím,pridám mleté orechy a rozpustené maslo. Spracujem a natlačím na dno formy, dám stuhnúž kým si pripravím náplň a ganache.
Náplň - želatínu si nechám napučať v studenej vode, čokoládu rozpustím v 50 g horúcej smotany a ešte do horúcej hmoty pridám vyžmýkanú želatínu a dobre vymiešam aby sa rozpustia. Mascarpone, zvyšnú smotanu, vanilkový cukor spolu vyšľahám a viešam kyslú smotanu a vychladnutú zmes čokolády. Navrstvím na stuhnutý korpus a dám do chladničky tuhnúť. Urobím si ganche ked trochu vychadne nanesiem na náplň. Nechám stuhnú aspoň 2 hod.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bielkový chlebík s makom podľa mojej mamy
dasa_ | Bielkový chlebík s makom podľa mojej mamy
Bielkový chlebík s makom podľa mojej mamy
Jednoduchý bielkový chlebík s makom a sušenými brusnicami. Vláčny, chutný koláčik, v ktorom môžete zužitkovať zvyšné bielky z pečenia.
Hokaido halušky s bryndzou
dasa_
Hokaido halušky s bryndzou
Jesenná obmena tradičného slovenského jedla.