Ako likvidovať ostatky jedla po Vianociach?
tak ak niečo ostane:
kapustnicu,dusenú červenú kapustu -naplním poháre a sterilizujem
rezne,pokrájanú knedlu-do mraziaka
zákusky -do mraziaka
opekance tie vždy robím tak aby sa zjedli
šalát radšej vždy menej ako viac-bohužial ak ostane ponúkam susedovým sliepkam
u nás sa nevyhadzuje ani 2týždne nedojedá..radšej vždy odložim a ono je velmi dobre v čase núdze ked môžem vytiahnuť napr.rezen z mraziaka +čerstvo uvarené zemiaky..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dnes sme dojedli posledný plátok údeného. Nakrájala som cibuľku, aj to mäsko, troška slaninky a zaliala to zavákuovanými od sviatkov bielkami a 3 vajcia k tomu. Posypala korením a petržlenkovou vnaťkou urobila praženicu. Dobrota zo zbytku. Neskutočne sa teším, že už budem môcť zmeniť chute. My varíme veľa zeleniny a toto vianočné hodovanie nám už stačí.
Vrátim sa k údenému mäsu. Tento rok som zaštrajkovala a kúpila údené mäso u toho ospevovaného ...otca. Baby neskutočne dobré. Manžel mi vyčíta, že som ho zjedla skoro sama. Pri platení som sa radšej nepozerala a nepočúvala, ale už nikdy viac to ovárané natreté nejakou zmesou, ktorá navodzuje výzor údenia. Tie eurá naviac v tom sviatočnom účte som rada oželela.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nie je jednoduché nájsť dobré údené. Ale keď ho nájdeš, netreba ľutovať nejaké euro naviac. Však to neješ stále, u nás len na Veľkú noc.
Sranda je, že starším členom našej širšej rodiny zo záhadného dôvodu vyhovuje práve to želatínové čudo, čo bežne dostať a tvári sa ako údené. Predpokladám, že je to hlavne preto, lebo toto mäso vďaka želatine a iným veciam býva veľmi mäkké. Lebo inak by som tomu nerozumela.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toho roku som sa pretromfla v tom ako dobre som kalkulovala. Tak ostala hachová polievka, ok. O rok menší hrniec. Tá sa vyhadzovala. Kapustovú nemám problém. Na druhý deň dovarím do nej klobásku a to s manželom milujeme, len on na Vianoce bez klobásky ... proste dorábam druhý deň. Rezne sme síce mali u našich na prvý sviatok, ale to pojedli chalani a ja som robila skôr štýl mäso na prírodno, takže také u nás neostávalo. Šalát tiež bolo málo.
Jediné, čo ostalo boli koláče. Kysnuté som pošikovala do mrazáku a suché sú v špajzi a bude z nich čískejk bars aj vo februári. To neriešim, nepokazí sa. Medovníky ešte odkladám na lyže - výborná vec do auta na cestu späť.
Vlastne, ja som ani opekance nerobila, lebo nikdy ich u nás nikto nevedel dojesť, tak urobím len tie kysnuté makové buchty. To sa relatívne poje alebo ten mrazák to istí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
U nás je problém asi v tom, že Junior celé prázdniny brigáduje a tam si jedlo zaobstaráva sám, desiatu z domu nechce. A jeden chýbajúci stravník na obed to práve urobil, že čo to ostalo. Pri koláčoch práve uvažujem, že asi by som mala na Nový rok niečo upiecť. Lebo na tácke len pár osamotených kúskov ostalo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No my kým sme boli dvaja sme kapustnicu kvôli mne večerali bez mäsa ale o polnoci som ju dala zohriať spolu s klobáskou a veru s tý som nikdy nemala problém. Teraz ked som sama nič mi nevadí ani zbytky, nejdú do záchodu ani do koša, jednoducho ich hydina miluje. Ja som sama dojedla iba slivkovú polievku, varila som si hubovú kyslu a zemiaky s vypražanou rybou ale nikdy viac nebudem vyprážať rybu lebo v tej kukuričnej strúhanke to bol skôr humus. Kolačikov mám veľa takže chutili aj dceram a tak som rozdala a ja si beriem aj do kúpeľov ale už nebudem toľko piecť nie je to pre mňa dobre byť na sladkom, telo si už odvyklo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj my sme dobre gazdovali, skoro ziadne zbytky. Babky nam uz nebalia vysluzky, skor my nieco nesieme im.
aleee
naplanovane dve porcie sosovicoveho privarku na zajtajsi obed, sak ideme na silvestrovsku party k segre,.. mi zrusila dcera textoukou...ideme zajtra okolo mozme sa zastavit na obed?
clovek mieni....zivot meni, zajtra su obchody otvorene
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Včera som zlikvidovala smotanu, kúpenú úplne zbytočne pred Vianocami. Že čo ak???? Upiekla som z nej pagáčiky podľa receptu Dzeny tuná na NM. Podarili sa chuťovo, tvarovo aj dizajnovo. Iba trochu suchšie, takže ich bolo treba zapíjať. Tak sme zapíjali vínom, veď bol Silvester.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak dnes likvidujeme ostatky silvestrovského lososa v rizote so špenátom a šampiňonmi a pevne verím, že zmizne aj zvyšok kapustnice. A ešte ostáva knedlo-vepřo-zelo z nového roku. A na tácke sú posledné 3 koláče...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak u nás ničovité nič zostalo, po koláčkoch len tak fúklo, a to som okrem vlastných aj maelnku kúpila, dnes som zas riešila čo na obed ....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kapustnicu zo Štedrého večera odkladáme pravidelne na Silvestra. My varíme bezmäsitú, svokra aj s mäsom aj sklobásou. Tak to tradične miešame a zjeme posledný deň.
Horšie to bolo tento rok s rezňami. Už sme ich nakrájané spolu so zeleninou zatočili do tortily. Dokonca aj návšteve sme predložili takéto pohostenie. Ale stalo to nepomáhalo. Dnes som posledne kusky tajne nakrájala do chilli con carne.
Zvyšky vianočky (tento rok neostala, lebo nebola ) som pravidelne krájala, zalievala pudingom Vydávala som to za dukátové buchtičky. Len tento rok to u nás je bezlaktózovo, tak puding zatial nehrozí. Ešte si to viem predstaviť na spôsob opekancov, ale to nejak zase len ja jednávam...
Rozmýšľam, či zvyšok koláčikov už poslať do mrazáku alebo ich nechať, nech zatiaľ pokúšajú pevnú vôľu.
Foto: Pixabay.com