Čo budete variť na Zelený štvrtok?
Zatial som rada, že viem, čo bude u nás dnes na obed. Ale možno spravim špenátové rizoto so šampiňonmi, ale špagety so špenátom som už dlho nerobila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zajtra bude šalátová polievka s vajcom a baby špenáť na masle s cesnakom, opekané zemiaky, údené kuracie stehno...je to u nás roky tradícia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jaaj, že som si ja dnes v obchode na ten šalát nespomenula. Šalátovú polievku milujem. Teda vlastne skôr ako omáčku, so zemiakmi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zajtra na otočku do obchodu a bude šalátovka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zelený nezelený..robím celý týždeň aj za kolegynku takže celý den v robote a večer budem
rada ked vyložím nohy a dojem čo dá chladnička..
a špenát som už prestala kupovať...lebo čo ak mi po ňom bude podozrivo veselo?alebo plačlivo?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som robievala túto "našu"
https://nanicmama.sme.sk/zdrave-recepty/spenatova-rolada
ale tento rok nestíham a pre dvoch je to veľa
urobim na večeru omáčku s fazulkovými strukmi a volským okom .-)
pekný den želám, slniečko vychádza
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zaspala som, takže deti bez obedu.
Zelené uvidia na pizze asi oregano a bazalku. Manžel má šniclu a majonézový šalát objednané (hrášok a uhorky sa rátajú?) a ja tortilu mám so zeleninou. Takže tak čo sa obedu týka.
A na večeru teda netuším. Pravdepodobne urobím špaldové vietnamske cestoviny pre mňa s arašidovým maslom a navrch ide veľa zelenej cibuľky .... a ešte tam mám mungo klíčky - tie tuším tiež už rašia do lístočkov a budú zelené .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tradícia hovorí že by sa patrilo na Zelený štvrtok uvariť niečo zelené. Kedysi moja babka varievala prívarok z prvej jarnej žihľavy. Nuž, veľmi nemám odvahu je kade tade zbierať, lebo psíkovia chodia u nás tuším všade. A tak volím pohodlnejší špenát z obchodu. Aj som rozmýšľala o mnohých nových receptoch, ale po pravde, ak chcem, aby jedli všetci, tak skončím pri špenátových haluškách. Po rokoch mám pocit, že som recept doviedla k absolútnej jednoduchosti. Mrazený špenát neobľubujem, zvlášť vo forme pretlaku. Takže odkedy sa dá, používam čerstvé lístky. Pôvodne som ich tepelne upravovala, potom mixovala. Dnes už postupujem inak. Najskôr dám variť do veľkého hrnca vodu. Surové lístky umyjem, nechám na nich trochu vody a priamo ich ponorným mixérom zmixujem. Mmch, čo sme robili, keď neboli ponorné mixéry????? A potom to už ide šup, šup, šup. Pridať vajíčko, múku podľa počtu stravníkov, pridať aj trochu vody. Zmiešať, nasádzať halušky, vyškvariť slaninu, pridať syr, uvarené halušky a môže sa servírovať. Ja osobne mám na vrch rada aj vňať z cibuľky.
A čo zelené bude zajtra u vás?