reklama

Čo dnes uvariť?

dasa_ , 23. 11. 2020 - 10:44

reklama

Jaaj, asi v tom nie som sama. Už fakt neviem, čo variť.

Dobre, dnes dojeme víkendové zvyšky. Ostala kapustnica, naložené kuracie mäso. Na obed so zvyškom ryže a večer vytiahnem tortily a tam pojde zvyšok opečeného mäsa. Dokonca viem, že tam sa mi podarí zamaskovať aj zeleninu. Ale čo zajtra?

Čo varíte vy?

Možno sa niekto inšpiruje tortilami. A verím, že niekto bude inšpirovať iným. Beriem akýkoľvek nápad.

Vopred ďakujem ÚsmevKvietokSlnko

Pozrite si aj


reklama


reklama

M.á.r.i.a, Po, 23. 11. 2020 - 11:44

Ja dnes fašírky z ovsených vločiek a mrkvy...šaát ostal zo včera, zajtra sa chystám na perkelt z hlivy a nokerle, na rad prídu aj palacinky, ktoré budú na slano aj sladko. Potom mám nachystaný kel s kuracími srdiečkami, mám ešte dosť tekvíc čo sa tu povaľujú po byte tak bude gulášová polievka z tevice a párkom a zo zyšnej tekvice bude prívarok so smotanou k tomu párky v ceste ako na zemiakové placky a vysmažené...tie sú chutné potom aj na studeno k zeleninovému šaátu ....

dasa_, Po, 23. 11. 2020 - 12:01

Vidíš, tie fašírky určite vyskúšam. A zrejme aj palacinky prídu na rad tento týždeň. Vďaka za inšpiráciu

milanko778, St, 25. 11. 2020 - 14:19

ja mám rád kelové fašírky...

milanko778, St, 25. 11. 2020 - 14:24

rádo sa stalo , aj nabudúce :-)

M.á.r.i.a, St, 25. 11. 2020 - 14:45

Nudíš sa pri online vyučovaní Váľam sa od smiechu po podlahe

dasa_, Ut, 24. 11. 2020 - 10:53

tak dnes to bude polievka z mrazeného hrášku s ovsenými vločkami a  špagety s vajíčkom a slaninou. Upratovala som mrazák a našla som nadnormatívne zásoby parmezánu. Ja viem, talian ty si chytal hlavu, že čo to za blbosť, syr v mrazáku. Ale proste, mám ho tam ÚsmevÚsmev

balalajka, Ut, 24. 11. 2020 - 10:55

Dneska bravčové karé len tak - osmažené na oleji, aby chytilo farbičku, podliate a dochutené cesnakom a čiernym mletým korením. Tak nechané dusiť v rúre a k tomu ryža a kompót.

Večer chcem robiť medovníky, tak už len tak light asik mrkvový šalát s cícerom  uvidím, aká budem lenivá. Jaj - hydinovú pečeň tam mám pre chlapa - vidíš, chlebík čerstvý treba k nej kúpiť.

Zajtra to vidím na hrachovú kašu a nejaké údené mäsko alebo ak nestihnem obchod, tak sú tam párky do neho.

A v piatok ešte neviem - cestoviny decká tento týždeň ešte nemali.

Tortily boli cez víkend a včera, lebo sa im neráčilo ryžu papať, tak to zmastili do tortily a ryžu mal manžel na večeru Chichocem sa.

dasa_, Ut, 24. 11. 2020 - 10:59

tak, tak, ideálne je mať tortilu v zásobe. Už sa do nej niečo nájde. A hlavne, u nás sa do toho schová celkom dosť zeleniny, hlavne listový šalát a strúhaná mrkva. Na rozdiel od iných jedál.

balalajka, Ut, 24. 11. 2020 - 11:02

U nás sú v zásobe takmer nonstop. Minimálne tam schovám arašidové maslo Veľký úsmev. To je tiež zo zeleniny, nie? Mrkám

dasa_, Ut, 24. 11. 2020 - 11:13

to isto, však to je skoro fazuľa, teda strukovina :)

aramana, Ut, 24. 11. 2020 - 11:51

Nevarim Slnkoto už ozaj musím mať na niečo konkrétne chuť Slnko​​​​​​

Nosím obedy rodičom zo škôlky a tak vždy nejaká polievka ostane pre mňa, keďže otec moc polievky ee Vyplazený jazyk

aramana, Ut, 24. 11. 2020 - 12:37

Ale mi napadlo že tipov môžem dať milión Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe​​​​​​

Polievka z fazulovych strukov, Kuracie prsia na kaukazsky spôsob, Bulgur 

Polievka hrstkova, Zeleninový rezeň a kaša zemiaková 

Polievka rascova s vajcom, Schonbrunske hovädzie stehno, tarhona 

Kolozvarska kapusta, ragú... 

Vyplazený jazyk

 

dasa_, Ut, 24. 11. 2020 - 12:55

žeby jedálniček zo školky? absolutne netuším či su kuracie prsia na kaukazský spôsob alebo schonbrunske hovädzie stehno....

aramana, Pi, 27. 11. 2020 - 11:13

Ani ja nie Slnkomamka už podľa názvu odhadne, pomerne dobre, čo by to mohlo byť. Keď je niečo pražské alebo české, je tam šunka, keď niečo so studeným názvom abo krajinou tak je to niečo rolovane... Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheja nikdy netuším co to je. 

dasa_, Pi, 27. 11. 2020 - 11:19

no to je dobré :) ja mám zase také pozorovanie, že moravské alebo znojemské mäso sú zvyčajne kyslé uhorky ÚsmevÚsmev

By ma zaujímalo, či ešte niekto niečo iné odhalil, lebo to vyzerá celkom zaujímavo.

balalajka, Pi, 27. 11. 2020 - 15:16

Schonbrun - niečo s párkom? Alebo kyslou kapustou? Veľký úsmev

Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe koľké moje prekvapenie, keď som zistila ako sa to varí. Dokonca to robievame - niečo hodne podobné z kuraciny. Veľký úsmev

Do omáčky ide slaninka, kyslé uhorky a vajíčka.

annie, Ut, 24. 11. 2020 - 17:51

Ahojte žienky. Pridám aj ja môj najnovší úlovok čo sa týka receptov. Pre mňa to bola nová záležitosť ale vy to možno aj poznáte. Robím to len od oka ale napíšem približne koľko čoho aby ste mali zhruba predstavu:

Takže 4 väčšie sladké šťavnaté jabĺčka zbavíme jadrovníka a aj so šupkou (pokiaľ je pekná) nakrájame na menšie kocky. Potom si najemno nastrúhame 3 veľké mrkvy a nakrájame jeden väčší pór na kolieska. Mrkvu s pórom dáme mierne udusiť na olivovom oleji. Premiešavame ale nedusíme úplne do mäkka, to uvidíte že už je to také ani surové ani udusené. Len proste aby tá mrkva nechrúpala pod zubami. Na panvici si na olivovom oleji osmahneme nadrobno nakrájané kuracie prsia. Ja ich zvyknem posypať len vegetou a nič iné nepridávam a ani nepodlievam. Proste osmahnúť aby tie kocky trošku chytili farbu a aby mäso bolo mäkké. Netrvá to dlho. No a potom už to všetko len necháme vychladnúť a zmiešame dokopy jablká, mrkvu s pórom aj mäso. Vylejeme na to biely jogurt (ja som dala 2 menšie) a pridala som ešte zo dve lyžice majonézy. Poriadne premiešať, nechať postáť a môžete jesť rovno z chladničky. 

Nedajte sa odradiť netradičnou kombináciou chutí, mám doma troch chlapov a všetci sa oblizujú keď im túto mňamku pripravím. 

Ak sa to rozhodnete vyskúšať, prajem dobrú chuť :-) 

dasa_, Ut, 24. 11. 2020 - 18:55

Jaaj, toto by si mohla najbližšie aj odfotiť a pridať ako recept. Také recepty maju v mnohých rodinách velký úspech

annie, Ut, 24. 11. 2020 - 20:08

absolútne ma to nenapadlo odfotiť, nabudúce napravím

kp, Ut, 24. 11. 2020 - 19:20

dnes sme dostali v skole papriky, deti nechceli, nuz tak som z nich navarila leco - mnam, mnam Úsmev

kuchyna v skole bola i dovodom, preco som sa rozhodla pocas lockdownu zistit, kolko receptov dokazem pripravit bez toho, aby som sa opakovala - foto som si porobila pre seba aj ako pomocka do buducnosti, ked si polozim presne taku istu otazku ako ty - kedysi som mala zoznam receptov na nastenke v kuchyni, ale tie pismenka ma neinspiruju tak, ako tieto foto

dasa_, Ut, 24. 11. 2020 - 19:31

Super si to vymyslela. Sem tam by si mohla aj nám nejaký recept pridať :) A teda, ja sa oveľa častejšie opakujem. Mám pocit, že stále točím to isté dookola.

Ja tie recepty pridávam rovno sem a teda sa musím priznať, že občas do toho aj nakuknem, aby som vedela, jak tom to varila. Vlastne aj dnes som pozerala, jak som to varila.

 

kp, Ut, 24. 11. 2020 - 20:15

ja som mala ten pocit kedysi - zmenilo sa to, odkedy mam tieto fotky a zacalo to tym, ze sme s kolegynami mali/mame pocit, ze nasa skolska kuchyna toci stale dookola 5 receptov Mlčím uz mi aj za deti lezu von usami

par receptov som uz pridala... aspon sa mi tak javi

dasa_, Ut, 24. 11. 2020 - 20:54

ano, veru už si pridala a dufam, že ešte pridáš. Vždy je dobré sa inšpirovať

 

dasa_, St, 25. 11. 2020 - 08:15

Dnes mám krásny deň ÚsmevÚsmev Dnes jedlo objednávame. Už len správne vybrať. Mmch, veľmi som hľadala v okolí reštauráciu, ktorá by robila pirohy, perky, šúľance.... Ale žiaľ, nič také som nenašla. Ja viem, že to nie je zložité, problém je však, že by som to jedla iba ja a jedna porcia sa mi moc neoplatí robiť....

balalajka, St, 25. 11. 2020 - 09:42

Mám jedny v chladničke z Lidla Veľký úsmev. A už 2 dni špekulujem, či si ich oslažím alebo ohrejem a k čomu si ich dám. Tie šúlance.

Inak na toto sa výrobne hodí taká tá zvyšková zemiaková kaša, kedy je 1 porcia veľa a 2 málo. Proste sa spravia šúlance pre 1ného na celý deň Veľký úsmev. Ako dezert to dajú aj moji mäsožravci.

Ja som ráno skončila pri pečení pizze - večer som si zarobila cesto, dala kysnúť do chladničky a ráno len poťapkala na plechu a šibla naň šunku a syr.

dasa_, St, 25. 11. 2020 - 09:52

ja sa skôr odhodlávam urobiť tie šúľance z tvarohové cesta. Takého, ako sa používa ako ovocné knedličky. Proste iba pridáš vajce a múky tolko, aby to bolo v hromade.

U nás už pečenie pizze prevzal kompletne junior, aj s cestom. Iniciatíve ja veru nebrániť. Maximálne dám na výber - urobíš obed, alebo ideš miesto mňa umývať okná ÚsmevÚsmev

Takto má aspoň pod dohľadom, aby bola ta pizza presne podla jeho chuti

Ale teda musím povedať, že to tvoje ranné varenie obdivujem aj ja.

dasa_, Pi, 27. 11. 2020 - 10:25

dnes prichádzajú na rad zeleninové fašírky, také mini, skôr možno guličky to budú. Zatiaľ je môj plán urobiť ich s cícerom z konzervy. Tak uvidíme. A zrejme bude aj špenátová polievky, lebo som kúpila bez plánu a toto jediné mi vychádza, že môžem z neho urobiť

georginka58, So, 05. 12. 2020 - 18:36

ak mas spenat, urob ho na indicky sposob, bude vyborny k fasirkam

cibulu na drobno osmahni, pridaj chili, sol, turmetic, lyzicu rajcinoveho pretlaku, cesnak, opraz zo 5 min, pridaj spenat a ked je spenat hotovy osol, trocha garam masala, nie je spicy, je skor pre vonu a chut.

ak mas tofu, mozes pridat na kocky nakrajany tofu do spenatu

dasa_, Ut, 08. 12. 2020 - 08:37

Mala som ťažký minulý týždeň, tak ani presne neviem, čo som varila. Spomínam si akurát na fašírky. Netradične s ryžou. No podarilo sa mi urobiť dve dávky koláčikov. Musím zopakovať, lebo sa už vlastne všetky minuli

Ryža bola aj v nedeľu - so šampiňonmi a špenátom, ku tomu kuracie prsia. Zvyšky samotnej ryže a kuracieho mäsa som za pomoci zeleniny a vajíčok dnes pretvorila na praženú ryžu. Také príjemné jedlo, lebo sa dá prepašovať zelenina a pomocou vajíčok sa dá celkom dobre zväčšovať počet porcii. Stačí málo

Dnes je v chladničke ešte zvyšok vývaru a urobím asi obyčajné špagety. Len s paradajkovou omáčkou a syrom.

dasa_, Pi, 11. 12. 2020 - 13:30

V stredu bola hrachová kaša s klobásou. Vo štvrtok donáška. Teda pracovne som bola mimo domu, tak som priniesla z reštaurácie. Neviem, jak to balia, ale mali sme z toho nakoniec aj večeru.

Dnes som zo zvyšku hrachovej kaše urobila polievku ÚsmevÚsmev a dala synovi na výber: karfiol alebo tvarohové perky so slivkovým lekvárom. Sladké jedlá nemá rád, ale zjavne, karfiol je väčší nepriateľ. Takže perky. Na večeru bude chlebík vo vajíčku.

Na sobotu chystám francúzske zemiaky, lebo od hrachovej kaše ostala klobása.

Kamila, Pi, 11. 12. 2020 - 17:55

U nás bolo včera rizoto so špenátom a šampiňonmi, druha partia mala s hrachom ..., dnes sa improvizovalu, kúpené buchty na pare, zvyšné rizoto, polievla z mtazničky. netuším čo bude zajtra, asi bryndzové halušky, keď mi dojde fatnázia  ....

dasa_, Po, 14. 12. 2020 - 09:32

Nový týždeň, nové výzvy ÚsmevÚsmev

Dnes na obed ostala polievka od včera, v chladničky je trochu opečených kuracích prs. Tak tie budú zatočené v tortile na obed. Na večeru asi nejaká varená klobása. Dnes máme čerstvé pečivo, treba využiť.

Je mi jasná aj zajtrajšia večera - zapečený toustový chlieb. Čo bude na obed, to je zatiaľ vo hviezdach.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama