
M.á.r.i.a | Medové tortičky s orechovým krémom
Trochu "opité" a netradične plnené medovníčky.
Cesto: | ||
300 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
200 | gramov | trstinový cukor mletý |
2 | kusov | vajce |
80 | gramov | med |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
štipka | soľ | |
trocha | citrónová kôra | |
Plnka: | ||
200 | gramov | mleté orechy |
100 | gramov | trstinový cukor mletý |
1 | deciliter | rum |
Poleva: | ||
4 | polievkové lyžice | trstinový cukor mletý |
1 | polievková lyžica | rum |
čokoláda | ||
orechy |
Sypké suroviny spracujeme s medom a vajíčkami na hladké cesto. Zabalíme do fólie a necháme 2 hod. v chladničke odležať.
Z odležaného cesta vyvaľkáme plát asi 5 mm na pomúčenej doske, vykrajujeme kolieska priemerom 3 cm a pečieme do ružova. Rúra na 170 st približne 7 minút.
Vychladnuté spájame s orechovou plnkou - orechy, cukor, rum vymiešame spolu.
Vrch potierame rumovou polevou - práškový cukor+rum vymiešame na hustejšiu lesklú hmotu. Ozdobíme čokoládou a polovičkou orechu.
Ja ich mám trochu tmavšie nakoľko som použila špaldovú celozrnnú múku a trstinový cukor. Namiesto umu sa dá použiť káva a na vrch citrónová poleva... to ak to budú papať aj deti.
Ďalšie recepty
Sú mäkučké a mňamkové. Ja si brúsim zuby na tie Tvoje makové linecké , isto ich budem piecť lebo mak milujeme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To musí byť dobrota.