
Trochu opité pečivo s vôňou orechov.
300 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | práškový cukor |
2 | kusov | vajce |
80 | gramov | med |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | štipka | soľ |
trocha | citrónová kôra | |
200 | gramov | orechy |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | deciliter | rum |
Dokončenie: | ||
cukor | ||
rum | ||
čokoláda | ||
orechy |
Sypké suroviny spracujeme s medom a vajíčkami na hladké cesto. Zabalíme do fólie a necáme 2 hod. v chladničke odležeť. Z odležaného cesta vyvaľkáme plát na pomúčenej doske, vykrajujeje kolieska prierom 3-4 cm a pečieme do ružova. Rúra na 170 st. približne 7 mim. Vychladnuté spájame s orechovou plnkou - orechy,cukor,rum vymiešame spolu. Vrch potierame rumovou polevou - práškový cukor+rum vymiešame na hustejšiu lesklú hmotu. Ozdobíme čokoládou a polovičkou orechu.
Ja ich mám trochu tmavšie nakoľko som použila špaldovú múku a trstinový cukor. Namiesto rumu sa dá použiť káva a na vrch citrónová poleva... to ak to budú papať aj deti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty