Metrový koláč

Popis

Vynikajúci zákusok, naozaj metrový.Slnko

Metrový koláč - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

5kusyvajcia (cesto)
260gramovpraskovy cukor
260gramovhladká múka špeciál
10polievkové lyžicerastlinný olej
8polievkové lyžiceteplá voda
1⁄2kusprášok do pečiva Dr.Oetker
500millilitrovmlieko (plnka)
60gramovzlatý klas dr.oetker
1kusvanilkový cukor dr.oetker
250gramovmaslo
150gramovpraskovy cukor
 trochaum
200gramovtmavá čokoládová poleva

Inštrukcie

Cesto: žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme olej, vodu, múku preosiatu s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Rozdelíme na polovicu, do jednej pridáme kakao. Upečieme každú časť osobitne v dvoch formách na srnčí chrbát, ktoré sme vymastili a vysypali múkou. Upečieme, vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Teplota 180°C 25 minút, sú iba orientačné, každý sa musí riadiť svojou rúrou. 

Plnka: mlieko, zlatý klas a vanilkový cukor uvaríme na hustý puding a necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom a po častiach zašľaháme vychladnutý puding a trochu umu.

Vychladnuté cestá pokrájame na rezy, podľa vytlačeného vzoru z formy. Po jednom natierame plnkou a striedavo prikladáme k sebe svetlý a tmavý rez.  Zvyšnou plnkou potrieme celý povrch koláča, odložíme do chladu. Polejeme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť. Pokrájame šikmým rezom, horúcim nožom, aby nepopraskala poleva. Dobrú chuť!

 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)

Komentáre

Stará dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame, super Áno

to je náš veľkonočný obľúbený,ja do plnky ešte dávam popučený,ale zrelý banán.

Milujem ho, neviem prečo lebo je obyčajný ale chutí po celé roky skvelo a ešte nikdy nesklamal.

Presne, nestráca rokmi nič na svojej chuti, je stále lepší a lepší, pečiem ho už celé desaťročie, stále sa nám nezunoval.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.