Smotanová roláda

Popis

Ľahký koláčik s menej cukru a múky, do ktorého je vhodné aké koľvek letné ovocie ...

Smotanová roláda - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

4kusyvajce
70gramovtrstinový cukor
1decilitersmotana
1deciliterolej
4polievkové lyžicehladká múka
1čajová lyžičkacitrónová kôra
plnka
500gramovricotta alebo jemný tvaroh
150gramovbiela čokoláda

Inštrukcie

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a postupne zašľaháme olej. Potom striedavo vmiešame smotanu a múku. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 - 180 st. Pečieme 10 min. Cesto po upečení aj s papierom stočíme a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme plnku. Čokoládu si rozpustíme nad parou ( pretože sa táto čokoláda trochu horšie rozpúšťa ja pridávam 1-2 pl smotany), dobre vymiešame aby sme nemali hrčky. Necháme trochu vychladnúť a pomaly vmiešame do ricotty. Komu sa zdá málo sladké prisladiť lyžičou medu. Vychladnutú roládu odmotáme a sťahujeme papier, natrieme plnkou, stočíme a dáme dobre vychladnúť. Na vrch stačí posypať trochou cukru ale fantázii sa medze nekladú Chichocem sa

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Vyzerá skvele TlieskamÁnoTlieskam

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok