Cherry paradajky na zimu

Popis

S príchuťou cesnaku.
Cherry paradajky na zimu - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojhttp://zapisnayaknigka.ru
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

100gramovcukor
1polievková lyžicasoľ
9polievkové lyžiceocta
 liter1,5 litra vody
 čajová lyžička0,5 Čl cesnak nadrobno na pohár 0,7l

Inštrukcie

Rajčiny umyjeme poukladáme do pripravených pohárov. Zalejeme vriacou vodu, prikryjeme viečkami a necháme 10 minút stáť. Za ten čas si pripravíme cesnak – očistíme a nakrájame. Potom vodu zlejeme do hrnca, pričom si zmeriame jej objem. Pridáme cukor, soľ a necháme zovrieť. Všetky ingrediencie treba prepočítať na objem vody, ktorú sme zliali z pohárov. Následne pridáme ocot (prepočítaný objem), opäť necháme zovrieť a vriacim zalejeme poháre, do ktorých sme k rajčinám pridali nasekaný cesnak. Viečkami poháre pevne uzatvoríme, postavíme hore dnom. Zabalíme do deky, v ktorej ponecháme do vychladnutia.

Poznámky

Tento recept som vyskúšala v tomto roku po prvý krát, aby som zúžitkovala prebytky cherry rajčín (tie nie sú vhodné na sušenie – zostane z nich len šupka.
Vaše hodnotenie: Žiadne
3.666665
Priemer: 3.7 (3 hlasy)

Komentáre

Vyzerá to dobre , žebych skúsila spraviť ?
Inak , ja každoročne spravím pár pohárikov alma papriky , plnené hrozienkami a cesnakom a to ti je špecialitka úžasná . Tie chute keď sa prepoja : štipľavé so sladkým a cesnakové = mňamka .

jamajka, prosím, pošli mi receptik. Vopred vďaka.

Maji sem s tym receptom Slnko chceme ho vsetky. Objímam

jj , zlatíčka moje , len čo som si odfúkla po nedeľňajšom obede , už som tu Chichocem sa , aj s receptom ... http://nanicmama.sme.sk/zavarame/zavarana-alma-paprika-s-hrozienkami

Diky, jamajka, vyskusam.
Objímam

Vďaka,Jarka.Mini paradajok máme toho roku neúrekom.Suseda mi poradila,
že keď nechcem,aby pri sterilizovaní popraskali,treba do tej zelenej časti po stopke pichnúť špajdlou. Úsmev Vyskúšam. MrkámSrdceKvietokSlnko

Diky, Darinka, za typ. Hoci tieto neboli sterilizované viac ako tym, ze boli zaliate vriacim nalevom, niektore praskli. V dalsej varke skusim "spajdlovat" Úsmev

Verím,že to bude fungovať Chichocem sa .

Ja zase len naukladam do poharov a sterilizujem,potom mam hotove cele paradajky do omačky a do mäsa.Ked sa mi chce tak ich aj olupem,ale nam šupky nevadia.

tiez super napad. Pri akej teplote a ako dlho?
Nepopraskaju?
Vdaka za odpoved.

Urobila som TlieskamTlieskamTlieskam vypadajú úžasne ÁnoÁno

Zavaram a mam overene i velke paradajky.
Poumyvane ich dam cele po 3-4 kusy do zavareninovych flias.,,mozu sa velke i prekrojit"Dolejem na spodok asi 1 cm vody.,,pustia si stavu"To je vsetko.Potom pozatvaram poriadne flase,,skontrolujem ci sa viecko netoci",,doprucili 1 lyzicu soli,ale ja nedavam-podlieha nakaze"
Poukladam do hrnca a vyzeniem na 100st.celzia a 20 min to povarim potom pripadne odnesiem hrniec pod sprchu a pustim studenu vodu,alebo pripadne necham do rana vychladnut v hrnci - viecka pochytaju a je to.
Viem,ze som Vam nenapisal nic nove,ale ja mam domace zdrave a neposypane paradajky rad po cely rok a osvedcil sa mi tento recept,,samozrejme tez mi ho poradili"
Su vyborne napr.na pripravu ranajok cibula z vajcami a paprikou salama sucha ,klobasy na sikmo nakrajane na vrch kecup,platky syra,,co chladnicka da" i v zime,,HEMENDEX/neviem ako sa to spravne pise)J.

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok