S príchuťou cesnaku.

Porcie | |
---|---|
Zdroj | http://zapisnayaknigka.ru |
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
100 | gramov | cukor |
1 | polievková lyžica | soľ |
9 | polievkové lyžice | ocot |
1 1⁄2 | liter | voda |
1 | zväzok | cesnak |
Inštrukcie
Rajčiny umyjeme poukladáme do pripravených pohárov. Zalejeme vriacou vodu, prikryjeme viečkami a necháme 10 minút stáť. Za ten čas si pripravíme cesnak – očistíme a nakrájame.
Potom vodu zlejeme do hrnca, pričom si zmeriame jej objem.
Pridáme cukor, soľ a necháme zovrieť. Všetky ingrediencie treba prepočítať na objem vody, ktorú sme zliali z pohárov.
Následne pridáme ocot (prepočítaný objem), opäť necháme zovrieť a vriacim zalejeme poháre, do ktorých sme k rajčinám pridali nasekaný cesnak. Na 1 sedemdecový pohár dáme pol strúčika najemno posekaného cesnaku.
Viečkami poháre pevne uzatvoríme, postavíme hore dnom. Zabalíme do deky, v ktorej ponecháme do vychladnutia.
Tento recept som vyskúšala v tomto roku po prvýkrát, aby som zužitkovala prebytky cherry rajčín (tie nie sú vhodné na sušenie – zostane z nich len šupka).