Sterilizovaná paradajková šťava

Popis

Paradajky dozreli naraz. Žiaľ, vďaka daždom ich veľa popraskalo. Chcelo to rýchle spracovanie, tak vznikla paradajková šťava. Samozrejme, dala by sa robiť aj inak, toto je jeden zo spôsobov.

Sterilizovaná paradajková šťava - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 30 minút
Celkový čas
1 hod, 35 minút

Ingrediencie

2kilogramovparadajky
 čajová lyžičkasoľ

Inštrukcie

Paradajky umyjeme, nakrájame na drobnejšie kúsky a vložíme do hrnca, ideálne s hrubším dnom. Osolíme, prikryjeme a pomaly dusíme pol hodinu až hodinu. Prezreté paradajky samé pustia šťavu, netreba podlievať, len pozor, aby neprihoreli. Sem tam nezaškodí premiešať.

Všetko z hrnca prepasírujeme cez sitko. Pomáham si pri tom naberačkou, ak by bolo šťavy viac, existujú aj pasírovacie kolísky. Výslednú šťavu možeme ďalej variť, aby zhustla. Alebo rovno dať do vysterilizovaných pohárov, zatvoriť a sterilizovať. Ja rovno nalievam do pohárov.

Ja zatvorené poháre vkladám do hrnca, nalejem vodu aspoň do polovice pohárov, privediem k varu a varím aspoň 20 minút. Nechám vychladnúť.

Šťavu možno použiť napríklad na polievku, do omáčok. Alebo len tak vypiť. Je v podstate neochutená, iba jemne osolena. Môže sa použiť na rôzne spôsoby.

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.666665
Priemer: 3.7 (3 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok