
Kamila | Karí s karfiolom a cícerom
Ďalší z mojich zeleninových receptov na ceste za zdravím. Výsledok bol celkom chutný.
1⁄2 | hlávka | karfiol |
1 | plechovka | cícer |
3 | polievkové lyžice | olivový olej |
3 | strúčiky | cesnak |
1⁄2 | čajová lyžička | rasca drvená |
1⁄2 | čajová lyžička | garam masala |
1⁄2 | čajová lyžička | kurkuma |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
200 | gramov | paradajkové pyré |
Taká zrýchlená verzia aj s polotovarmi. Varila som rodine karfilovú polievku, zostala mi polovica obvareného karfiolu.
Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme všetko rascu a korenie garam masala a asi minútu zohrejeme. Pridáme prepasírovaný cesnak, krátko opečieme a po chvíľke plechovku s cícerom. Ak je bez tekutiny môžeme podliať cca 100 ml vody. Cca 10 minút dusíme či opekáme či čo.
Pridáme na menšie kúsky naporciovaný krátko predvarený karfiol, paradajkové pyré. (To môžeme nahradiť lúpanými paradajkami, zbavenými semienok, nakrájanými na menšie kúsky).
Osolíme podľa chutí, pridáme kurkumu (môžeme ju dať aj na začiatku k ostatnému koreniu) a za občasného miešania varíme, kým to neprehlásime za hotové .... Cícer by mal byť mäkký.
K takýmto receptom sa zvykne pridávať kokosové mlieko a podávať napríklad s ryžou, mne to stačilo aj bez jedného, aj druhého.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Guláš z bravčového mäsa
Slavka K
Guláš z bravčového mäsa
Poctivý tradičný guláš z bravčového mäsa. Hustý, voňavý a plný chuti – presne taký, aký máme radi 😊
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.