
Ľahké letné jedlo
paprika hrubostenná | ||
baklažán | ||
cibuľa červená | ||
cesnak | ||
bazalka | ||
olej | ||
soľ | ||
syr |
Na paradajkách zrežieme vršky a opatrne vydlabeme dužinu. Vnútro jemne posolíme a otočíme hore dnom, aby vytiekla prebytočná šťava. Balkažán nakrájame na plátky, tie posolíme a necháme cca 15 minút postáť, kým z nich vytečie šťava. Papierovým obrúskom ju potom jemne zotrieme, plátky nakrájame na kocky a orestujeme v panvici na červenej cibuľke a cesnaku. Nakoniec pridáme nakrájanú bazalku, premiešame a zmesou naplníme paradajkové mištičky. Jemne pokvapkáme olejom a posypeme nastrúhaným syrom. Naplnené mištičky poukladáme do zapekacej misky a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 15 minút. Plnené paradajky sú hotové, keď začnú jemne praskať a krásne voňať. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
A veď ja najradšej a najčastejšie také varím - rýchle, jednoduché, chutné!
A toto je ešte aj zdravé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňáááám,ja robievam niečo podobné,len ako komplikovane a toto je aké jednoduché
.ja dávam do rajčín náplň,niečo na spôsob ratatuille (baklažán,cukina,paradajka,paprika),no ale toto vyskúšam,toto sa mi veľmo páči 