reklama

Paradajky plnené baklažánom

Pridal/a georgina dňa 25. 02. 2012 - 19:12 - Recepty georgina
obrázok k receptu

reklama

Ľahké letné jedlo

Ingrediencie
  paprika hrubostenná
  baklažán
  cibuľa červená
  cesnak
  bazalka
  olej
  soľ
  syr
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Na paradajkách zrežieme vršky a opatrne vydlabeme dužinu. Vnútro jemne posolíme a otočíme hore dnom, aby vytiekla prebytočná šťava. Balkažán nakrájame na plátky, tie posolíme a necháme cca 15 minút postáť, kým z nich vytečie šťava. Papierovým obrúskom ju potom jemne zotrieme, plátky nakrájame na kocky a orestujeme v panvici na červenej cibuľke a cesnaku. Nakoniec pridáme nakrájanú bazalku, premiešame a zmesou naplníme paradajkové mištičky. Jemne pokvapkáme olejom a posypeme nastrúhaným syrom. Naplnené mištičky poukladáme do zapekacej misky a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 15 minút. Plnené paradajky sú hotové, keď začnú jemne praskať a krásne voňať. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

fidorka, So, 25. 02. 2012 - 20:16

mňáááám,ja robievam niečo podobné,len ako komplikovane a toto je aké jednoduché (y) (clap) .ja dávam do rajčín náplň,niečo na spôsob ratatuille (baklažán,cukina,paradajka,paprika),no ale toto vyskúšam,toto sa mi veľmo páči :-)

georgina, So, 25. 02. 2012 - 20:27

A veď ja najradšej a najčastejšie také varím - rýchle, jednoduché, chutné! (y)
A toto je ešte aj zdravé :-) :-) :-)

zdenka25, So, 25. 02. 2012 - 20:53

:-P :-P (clap) (clap) (clap)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama