
Langoše... dávno som ich nerobila, stará dobrá klasika len múku som vymenila za špaldovú. Vydarili sa, dali sa jesť... so syrom a smotanou ale aj čuduj sa svete s džemom.
1⁄2 | kilogram | špaldová múka celozrnná hladká |
30 | gramov | droždie |
1 | čajová lyžička | soľ |
3 | polievkové lyžice | olej |
3 | decilitre | voda |
1 | čajová lyžička | cukor |
1 | kus | kyslá smotana |
100 | gramov | strúhaný syr |
Múku si nasypem do "misky kysky" do jamky nadrobím droždie,posypem kr. cukrom a zalejem 1,5 dcl vlažnej vody. zakryjem a nechám vykysnúť kvások približne 15 mim. Potom osolím, pridám olej a dolievam vodu tak aby sa vypracovalo vláčne cesto. Keď sa začnú robiť bublinky posypem trochou múky, prikryjem a nechám kysnúť 30 - 45 min. Na dobre pomúčnú dosku si lyžicou urobím 8 bochníkov, postupne ich rukami naťahujem do kruhu na veľkosť panvice. Vyprážam z obidvoch strán. Vyprážala som na kokosovom oleji a nemusia v ňom plávať aj tak budú dobré a hlavne nie tak mastné. Múku si môžete vymeniť a hladkú špeciál a olej aký používate. Dobrú chuť všetkým....
Langoš sa môže natrieť aj cesnakom rozotretým so soľou, záleží kto má čo rád.
Rada plním aj ja a upravujem rôzne. Plním syrom,bryndzou aj tak, že naplnený ho roztlačím a tak vysmážam...sú to kalorické bomby ale občas zhrešiť nezaškodí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jak vidím langoše, hned klikám na ně, máš dobrý recept.
Také dělám rúzné z jiného těsta i plněné.
Tenší těsto a do upečených natřu např.kečup a dám šunku na tenko nakrájenou,uzené atd.,sýr... a přeložím.