Popis
Výborná inšpirácia nielen pre delenú stravu v rastlinný deň.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
1 | kilogram | zemiaky |
1 | kus | cibuľa |
3 | strúčiky | cesnaku |
3 | polievkové lyžice | oleja |
1 | polievková lyžica | vinný ocot (balzamicový) |
2 | polievkové lyžice | horčice |
trocha | sol, cierne korenie | |
200 | gramov | šampiňónov |
100 | gramov | rukoly |
Inštrukcie
Menšie zemiaky uvaríme v šupke, olupeme, prekrojíme. Ja som mala len veľké tak som ich najprv očistila, nakrájala a uvarila v slanej vode.
Cibulu, cesnak nakrájame a chvíľu podusíme na troche oleja. Na záver podlejeme cca 100ml zeleninového vývaru, ak nemáte aj voda môže byť a pridáme ocot. Necháme trochu vychladnúť a pridáme ku zemiakom. Pridáme soľ, čierne korenie a horčicu, premiešame a necháme postáť.
Šampiňóny nakrájame a chvíľu osmažíme na troche oleja. Pridáme k zemiakom a na záver pridáme rukolu.
Postup:






- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
myslím, že by to stálo za vyskúšanie

Ozaj je to chutne, aj na studeno, ked to chvilu postalo v chladnicke. Ak mas biely vinny ocot, mozes skusit ten. Na zaciatku sa mi zdalo, ze som to trosku skyslostu preehnala, tak mozno staci lyzica horcice, treba chutnat.
Ja robievam neičo podobné, ale dávam tam zelenú fazuľku a robím to na sladkokyslo. Keď budem najbližšie robiť, tak skúsim tiež nafotiť.
Budem rada, so zelenou fazuľkou mám veľké rezervy.