
reklama
šišky podľa tohto receptu robim už veľa rokov a vždy majú úspech
Ingrediencie
1 | kus | hladká múka špeciál |
50 | gramov | droždie |
50 | gramov | maslo |
2 | kusov | žĺtok |
2 | kusov | bielok |
trocha | mlieko | |
Ostatné: | ||
olej | ||
práškový cukor | ||
vanilkový cukor | ||
džem |
Postup
Pripravime si kvasok. Muku preosejeme, pridame maslo, cukor, zltky, bielky vyslahane vidlickou, kvasok. Vlazne mlieko prilievame podla potreby a vymiesime vlacne cesto. Nechame na teplom mieste vykysnut. Na doske rozvalkame na hrubku 1,5 cm, v strede urobime jamku a vyprazame v horucom oleji /vkladame jamkou dolu/. Este teple obalujeme praskovym a vanilkovym cukrom a ozdobime dzemom. Dobru chut!
Výnos
30 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty