Bielkové sucháre s lieskovcami

Popis

Ideálne využitie vaječných bielkov, ktoré ostanú po výrobe vajcového likéru :-)
Bielkové sucháre s lieskovcami - recept

Zhrnutie

Porcie
srnčí chrbát
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
10 minút

Ingrediencie

5kusybielka
140gramovpráškového cukru
150gramovhladká múka ((ja som použila celozrnnú))
1balíklieskove orechy (asi 2 hrste)

Inštrukcie

Bielka zmiešame s cukrom a múkou (nerobíme sneh, len premiešame) a pridáme lieskovce. Srnčí chrbát si vymastíme maslom a vysypeme múkou, nalejeme zmes a pečieme na 180 °C 30 minút. Po upečení a vychladnutí zabalíme do alobalu a necháme odležať do druhého dňa. Následne pokrájame na tenučké plátky a ešte dosušíme v rúre pri teplote 100 °C asi 20 minút z každej strany.
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Vynikajúce. Pečiem hlavne v predvianočnom čase, kedy zostávajú bielka pri pečení vianočných oblátok a trubičiek. Tlieskam

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok