
Niečo veľmi dobré pre milovníkov lieskových orechov...
2 | kusov | vajce |
230 | gramov | práškový cukor |
360 | gramov | lieskové orechy |
1 | čajová lyžička | rum |
1 | kus | vanilkový cukor bourbon |
30 | kusov | jedlý papier |
Celé lieskové orechy (330g) na suchej panvici opražíme. 30 g orechov si odložíme na neskôr. Necháme vychladnúť, vyfúkame z nich odlúpnuté šupky a zomelieme.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, kým sa cukor nerozpustí. Do vajíčkovej hmoty zľahka vmiešame vanilku, rum a zomleté oriešky.
Na plech s papierom si naukladáme kolieska z jedlého papiera (kupujem v Rakúsku, u nás dostať pláty A4 tak potom treba vystrihnúť. Ak ho nemáte dajú sa kruhy vykrojiť aj z oblátok na plnenie).
Orechovú hmotu si dáme do zdobiaceho sáčku a menšou násadkou. Na oblátku nastriekame dve vrstvy ako kvietok.
Do prostriedku dáme celý oriešok - tie nemusia byť opražené, pripečú sa.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 st. približne 20 min. Musia ostať pekne ružové, vo vnútri mäkkučké - teda nie ich moc vysušiť.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Juj keď ja potom nakúpim blbosti . Vskutku neviem, či u mňa je lacnejšie cez net nakupovať, či v kamennom obchode.
Ale vďaka za radu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Normálne mám chuť ovoniavať monitor. Milujem tú vôňu opražených lieskovcov. Hmmm - ešte mi chýbajú koláčky do mojej vianočnej 12tky - vyskúšam tieto tvoje
.
A presne na tú oplátku som sa chcela pýtať, lebo by som niečo také potrebovala aj na grilášky - teda idem hľadať jedlý papier.
Vďaka