Recept s fotopostupom na chutné "striekané" maslové pečivo

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 12 minút |
Celkový čas | 32 minút |
Ingrediencie
2 | polievkové lyžice | citrónová kôra |
300 | gramov | maslo |
200 | gramov | práškový cukor |
125 | gramov | kukuričný škrob |
180 | mililitrov | mlieko |
štipka | soľ | |
500 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | čokoládová poleva |
Inštrukcie
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, škrobom. Pridáme citrónovú kôru, striedavo mlieko izbovej teploty a múku, asi na trikrát. Miešame ručne, alebo na robote s metličkami na hustejšie cesto. Ak sa nám zdá cesto husté na vytláčanie, môžeme ešte pridať trochu mlieka.
Zdobiaci sáčok s hviezdicovým nadstavcom naplníme cestom a vytláčame rôzne tvary na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený maslom. Cesto celkom rýchlo tuhne, preto je potrebné pracovať rýchlo. Môžeme použiť aj strojček na pečivo, alebo mlynček so špeciálnym nadstavcom.
Pečieme pri teplote cca 190°C cca 12 minút. Vychladnuté pečivo namáčame v čokoláde. Prípadne môžeme zliepať rovnaké tvary s lekvárom a v čokoláde namočiť až potom.
Postup:





