
Kamila | Trené maslové pečivo
Recept s fotopostupom na chutné "striekané" maslové pečivo
300 | gramov | maslo |
200 | gramov | práškový cukor |
125 | gramov | kukuričný škrob |
180 | millilitrov | mlieko |
štipka | soľ | |
500 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | čokoládová poleva |
2 | polievkové lyžice | citrónová kôra |
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, škrobom. Pridáme citrónovú kôru, striedavo mlieko izbovej teploty a múku, asi na trikrát. Miešame ručne, alebo na robote s metličkami na hustejšie cesto. Ak sa nám zdá cesto husté na vytláčanie, môžeme ešte pridať trochu mlieka.
Vrecko na zdobenie s hviezdicovým nadstavcom naplníme cestom a vytláčame rôzne tvary na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený maslom. Cesto celkom rýchlo tuhne, preto je potrebné pracovať rýchlo. Môžeme použiť aj strojček na pečivo, alebo mlynček so špeciálnym nadstavcom.
Pečieme pri teplote cca 190°C cca 12 minút. Vychladnuté pečivo namáčame v čokoláde. Prípadne môžeme zliepať rovnaké tvary s lekvárom a v čokoláde namočiť až potom.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
vyzerajú super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty