Extra čokoládová mousse tortička

Popis

Keď je histaminové dieťa (nemôže čokoládu) na lyžiarskom, vtedy je ten správny čas na ozaj extra čokoládové pokušenie. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe Korpus som skúšala nový čokoládový, ale nebol podľa mojich predstáv, pridávam radšej svoju obľúbenú piškótovu klasiku (bez múky), na ktorú nedám dopustiť.

Extra čokoládová mousse tortička - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

Korpus
3kusyvajicka
3polievkové lyžicetrsinový alebo kryštálový cukor
2polievkové lyžiceKakao
čokoládová pena
500millilitrovsmotany na šľahanie
1kusvanilkový cukor (1 cl extrakt)
200gramovkvalitnej horkej čokolády
150millilitrovsmotany na šľahanie
čokoládové ganache
100gramovkvalitnej tmavej čokolády
100millilitrovsmotany na šľahanie

Inštrukcie

Korpus:

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko zašľaháme žltka a už len ručne opatrne pirmiešame preosiate kakao. Pečieme v okrúhlej  forme, o priemere cca 20 cm, vystalnej papierom na pečenie a s bokmi vymastenými a vysypanými kakaom, (alebo aj okolo bokov môžete dať pás papiera) pri teplote cca 180°C cca 30 minút. Necháme vychladnúť, v prípade potreby zarovnáme.

Čokoládová pena:

150 ml smotany na šľahanie zohrejeme tesne pod bod varu a zalejeme ňou nalámanú čokoládu. Chvíľu necháme postáť, potom dôkladne premiešame. (Ak nemáte toľko čokolády môžete 100 g  nahradiť 2PL lyžicami kakaa a k tomu 1PL cukru, ktoré rozmiešame v horúcej smotane.) Šľahačku s vanilkovým cukrom vyšľaháme do tuha.  (Ak potrebujete aby vám čokoládová pena skôr stuhla, môžete 250 ml smotany nahradiť mascarpone, šľaháme so zvyšnou šľahačkou. ) Na záver ručne s metličkou k vyšľahanej smotanovej hmote primiešame čokoládu.

Čokoládovú penu rozotrieme na vychladený korpus, okolo ktorej dáme rafík, prípadne bok formy a dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky.

Čokoládové ganache:

Smotanu zohrejeme a horúcou zalejeme nalámanú čokoládu, necháme chvíľu postáť a dôkladne premiešame. Môžeme rozotrieť na čokoládovú penu, dáme opäť do chladničky, alebo ňou môžete poliať jednotlivé kúsky. Ak ganache použijete ako polevu, pred podávaním, nechajte tortičku chvíľu postáť pri izbovej teplote, bude sa lepšie krájať a ganache opäť získa svoj lesk. 

Postup: 

Extra čokoládová mousse tortička - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Mňamky mňam, čokoládová bomba...teda aspoň verím, že nie mouse - myš Váľam sa od smiechu po podlahe ale mousse - pena Mrkám, chybička sa vloudila Chichocem sa.

Ďakujem, u mňa sú chyby bežné, opravila som

Bolo to milé a tých chýb čo mám ja keď palce nestíhajú myšlienkam ojoooj

Vyzerá top. Akurát uvažujem, že niečo low carb urobím. A teda toto low carb je!

Počuj, prečo tam máš extrakt napísaný? Myslíš, že to ide aj bez cukru a len vanilkový extrakt pridať?

Podľa mňa určite, to pôjde aj bez van. cukru, čo sa týka náplne, len by to mala byť voľajaká 76 percentná čokoláda, viac už asi nie. Korpus potrebuje aspoň 1,5 PL lyžice možno kokosového cukru.

Vyskúšame. Ja čoko môžem aj 99% Chichocem sa .. bude to mať kto zjesť Váľam sa od smiechu po podlahe.

ako jasné, čokoládu môžeš dať akúkolvek, a smelo aj bez akéhokoľvek cukru, záleži po akej chuti túžiš, či aká ťa uspokojí. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.