reklama

Fantastické baklažánové lasagne

Pridal/a balalajka dňa 02. 04. 2009 - 11:40 - Recepty balalajka
Fantastické baklažánové lasagne, Hlavné jedlá, recept, balalajka

Andy M. | Pixabay.com


reklama

Fantastické lasagne, ktoré mi chlapi nejedli. Treba variť v prípade ak je vonku škaredo a vy túžite zabiť celý deň v kuchyni - jednak krájaním a jednak umývaním miliona hrcova a mištičiek (blush) .

Ingrediencie
2 kusov cibuľa
1 strúčik cesnak
  mlieko
  maslo
  hladká múka
  paradajkový pretlak
  syr
  trocha provensálske korenie
1 balík lasagne
1 kus baklažán
2 kusov mrkva
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ako prvé dáme piecť kura. Nakrájame nadrobno cibuľu, ktorú speníme na oleji a pridáme k nej baklažán nakrájaný na kocky a nahrubo nastrúhanú mrkvku, osolíme. Ak treba, podlejem troškou vody a necháme dusiť. Občas miešame!

Keď je polomäkké pridáme provens. korenie, pretlačený cesnak proti upírom a dotieravým susedom a pretlak. Ešte chvíľku dodusíme, ako manžela, keď sa neskoro vráti domov a začneme špiniť druhý hrniec.

Do toho spravíme bešamel - na maslo alebo na olej švacneme trochu múky a keď sa začína opražovať zalejeme mliekom a uvaríme hustú kašu.

Medzitým nastrúhame ešte syr a nachystáme veľkú misu, do ktorej začneme ukladať lasagne. Odporúčam kúpiť také, čo netreba predvárať, v prípade vášho záujmu o umytie ešte jedného hrnca a strávenia ešte viac času v kuchyni si kľudne predvarte.

A ideme vrstviť - na spodnom bešamel na to plátky lasagní, zasa bešamel, zeleninovo rajčinová gebuzinka a syr.

Ďalšia vrstva začína plátmi a opakuje sa to ešte raz. Končí to pláty + bešamel. Otvorím trúbu, zahrešíme, lebo nás ovanie páľava a vytiahneme kura.

Dáme piecť zakryté lasagne a dáme sa do umývania hrncov, naberačiek, strúhadiel a tanierikov.

Medzičasom ešte postavíme variť ryžu. Po cca 2 hodinách pečenia na 150st. lasagne ešte posypeme strúhaným syrom, čo nám ostal a my sme ho nezjedli do tohoto času a vytneme tomu 220st. a po cca 5 minútach vypneme. V prípade veľkého kúdelu dymu aj skôr.

Servírujeme pekne usmiate len pred nemäsožravú časť, poprípade mäsožravcom ochotným okúsiť tento kulinársky zázrak vtisneme do ruky stehno z toho kuraťa, čo sa pred lasagnami pieklo.

Zbytok rodiny bude mastiť pečené kura s ryžou, čo ste len tak okrajovo pripravili. Toto jedlo je tak fantastické, že ho treba urobiť veľký plech a zaručujem, že vám vydrží v mrazáku určite počas celej 90 dňovej diety, lebo nik okrem chudnúcej časti ho jesť u nás nechce .

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
2 hod, 30 minút
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Inca, Št, 02. 04. 2009 - 12:24

super uz viem co mam este posadit do zahradyÁno

val, Št, 02. 04. 2009 - 15:31

Ja robievam lasagne s masom a trocha ma zarazilo na zaciatku to kura ale klobuk dolu ten recept je dokonolyÁnovelmi dobre som sa pobavila Veľký úsmev

motylik, Št, 02. 04. 2009 - 20:16

mamamata ten zážitok z čítania receptu je lepší ako recept hihihi Váľam sa od smiechu po podlahe
lebo som si to všetko hneď predstavila ...

Ale dve hodiny sa mi zdá teda dosť dlho (a tej elektriny ! Chichocem sa )

balalajka, Pi, 03. 04. 2009 - 07:09

Chichocem sa motýlik, ja ti neviem, a sa mám uraziť, či potešiť ( že recept je na prd, ale dobre sa číta Chichocem sa )? Ja som lasagne nechala na pospas trúbe a bordel v kuchyni a išla nakŕmiť koníkov a urobiť si výlet. Jo je to žráč času, nervov a teplej vody. Preto ho je treba urobiť celý plech a švacnúť do mrazáku.
Val, aj ja robievam mäskové, na tie sa mi chlapi aspoň kuknú, ale na tieto Maťo potrieskal lyžicou po tanieri a povedal "necem!" a pri mojom Maťovi je to už samo hovoriace o sebe. Ako tu niekto písal, on z pusy nepustí, ani keby sa to ešte hýbalo Mrkám .
Lusesita, zlatinko ďakovala.
Jáj kočenky, a nabudúce, keď tento recept budem robiť, tak napíšem, dojdete na koštovku, nech ho zas nemám pol roku v mrazáku.

adus, Pi, 03. 04. 2009 - 08:07

Moja dcéra robí podobné - zväčša ale skôr s cukinou (ideálne, nakrájanou na plátky a opečenou na panvici z oboch strán a olivovovm oleji, pokvapkanou sójovou omáčkou) ale už sme aj s baklažánom robili. Okrem cukiny dávame ešte čerstvé šampióny, nakrájané na plátky, lasagne zásadne predvárame, potom samotné zapekanie netrvá tak dlho; skladáme tak, že dole ide cukina, rajčinový pretlak, syr lasagne, šampióny, pretlak, syr, lasagne, a tak dokola, kým máme surovinky. Končíme lasagne, bešamel, syr. Pri vrstvení ochucujeme korením, oreganom a bazalkou - a od posledného razu sme zaviedli jeden zlepšovák, ktorý sa nám ozaj osvedčil - keď uvarím bešamel, časť z neho nechám bokom (na tú úplne vrchnú vrstvu) a zvyšný zmiešam s rajčinami a dávame to tam potom také zmiešané = zlepšenie chuti minimálne o 50%.
Dcéra ich robieva občas pre spolužiakov, keď majú u nás nejakú "akcošku" a keďže teda chalani sú zväčša "mäsožrúti", tak pre nich ešte pridáva na kocečky posekanú šunku - ak si neukradnem kým príde návšteva - ani sa mi neujde.

ssalonis, So, 04. 04. 2009 - 14:59

Vyzera to dobre...hlavne to "podanie" Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Skusim a skritizujem. Nezabudnem dat najprv piect kura Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama