
Andy M. | Pixabay.com
Fantastické lasagne, ktoré mi chlapi nejedli. Treba variť v prípade ak je vonku škaredo a vy túžite zabiť celý deň v kuchyni - jednak krájaním a jednak umývaním miliona hrcova a mištičiek (blush) .
2 | kusov | cibuľa |
1 | strúčik | cesnak |
mlieko | ||
maslo | ||
hladká múka | ||
paradajkový pretlak | ||
syr | ||
trocha | provensálske korenie | |
1 | balík | lasagne |
1 | kus | baklažán |
2 | kusov | mrkva |
Ako prvé dáme piecť kura. Nakrájame nadrobno cibuľu, ktorú speníme na oleji a pridáme k nej baklažán nakrájaný na kocky a nahrubo nastrúhanú mrkvku, osolíme. Ak treba, podlejem troškou vody a necháme dusiť. Občas miešame!
Keď je polomäkké pridáme provens. korenie, pretlačený cesnak proti upírom a dotieravým susedom a pretlak. Ešte chvíľku dodusíme, ako manžela, keď sa neskoro vráti domov a začneme špiniť druhý hrniec.
Do toho spravíme bešamel - na maslo alebo na olej švacneme trochu múky a keď sa začína opražovať zalejeme mliekom a uvaríme hustú kašu.
Medzitým nastrúhame ešte syr a nachystáme veľkú misu, do ktorej začneme ukladať lasagne. Odporúčam kúpiť také, čo netreba predvárať, v prípade vášho záujmu o umytie ešte jedného hrnca a strávenia ešte viac času v kuchyni si kľudne predvarte.
A ideme vrstviť - na spodnom bešamel na to plátky lasagní, zasa bešamel, zeleninovo rajčinová gebuzinka a syr.
Ďalšia vrstva začína plátmi a opakuje sa to ešte raz. Končí to pláty + bešamel. Otvorím trúbu, zahrešíme, lebo nás ovanie páľava a vytiahneme kura.
Dáme piecť zakryté lasagne a dáme sa do umývania hrncov, naberačiek, strúhadiel a tanierikov.
Medzičasom ešte postavíme variť ryžu. Po cca 2 hodinách pečenia na 150st. lasagne ešte posypeme strúhaným syrom, čo nám ostal a my sme ho nezjedli do tohoto času a vytneme tomu 220st. a po cca 5 minútach vypneme. V prípade veľkého kúdelu dymu aj skôr.
Servírujeme pekne usmiate len pred nemäsožravú časť, poprípade mäsožravcom ochotným okúsiť tento kulinársky zázrak vtisneme do ruky stehno z toho kuraťa, čo sa pred lasagnami pieklo.
Zbytok rodiny bude mastiť pečené kura s ryžou, čo ste len tak okrajovo pripravili. Toto jedlo je tak fantastické, že ho treba urobiť veľký plech a zaručujem, že vám vydrží v mrazáku určite počas celej 90 dňovej diety, lebo nik okrem chudnúcej časti ho jesť u nás nechce .
Ja robievam lasagne s masom a trocha ma zarazilo na zaciatku to kura ale klobuk dolu ten recept je dokonolyvelmi dobre som sa pobavila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mnam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mamamata ten zážitok z čítania receptu je lepší ako recept hihihi
lebo som si to všetko hneď predstavila ...
Ale dve hodiny sa mi zdá teda dosť dlho (a tej elektriny ! )
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
motýlik, ja ti neviem, a sa mám uraziť, či potešiť ( že recept je na prd, ale dobre sa číta
)? Ja som lasagne nechala na pospas trúbe a bordel v kuchyni a išla nakŕmiť koníkov a urobiť si výlet. Jo je to žráč času, nervov a teplej vody. Preto ho je treba urobiť celý plech a švacnúť do mrazáku.
Val, aj ja robievam mäskové, na tie sa mi chlapi aspoň kuknú, ale na tieto Maťo potrieskal lyžicou po tanieri a povedal "necem!" a pri mojom Maťovi je to už samo hovoriace o sebe. Ako tu niekto písal, on z pusy nepustí, ani keby sa to ešte hýbalo .
Lusesita, zlatinko ďakovala.
Jáj kočenky, a nabudúce, keď tento recept budem robiť, tak napíšem, dojdete na koštovku, nech ho zas nemám pol roku v mrazáku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Moja dcéra robí podobné - zväčša ale skôr s cukinou (ideálne, nakrájanou na plátky a opečenou na panvici z oboch strán a olivovovm oleji, pokvapkanou sójovou omáčkou) ale už sme aj s baklažánom robili. Okrem cukiny dávame ešte čerstvé šampióny, nakrájané na plátky, lasagne zásadne predvárame, potom samotné zapekanie netrvá tak dlho; skladáme tak, že dole ide cukina, rajčinový pretlak, syr lasagne, šampióny, pretlak, syr, lasagne, a tak dokola, kým máme surovinky. Končíme lasagne, bešamel, syr. Pri vrstvení ochucujeme korením, oreganom a bazalkou - a od posledného razu sme zaviedli jeden zlepšovák, ktorý sa nám ozaj osvedčil - keď uvarím bešamel, časť z neho nechám bokom (na tú úplne vrchnú vrstvu) a zvyšný zmiešam s rajčinami a dávame to tam potom také zmiešané = zlepšenie chuti minimálne o 50%.
Dcéra ich robieva občas pre spolužiakov, keď majú u nás nejakú "akcošku" a keďže teda chalani sú zväčša "mäsožrúti", tak pre nich ešte pridáva na kocečky posekanú šunku - ak si neukradnem kým príde návšteva - ani sa mi neujde.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzera to dobre...hlavne to "podanie"
Skusim a skritizujem. Nezabudnem dat najprv piect kura
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super uz viem co mam este posadit do zahrady