Siahla som po sušenom hrachu a urobila kašu tak, ako ju robila moja mama. Mám k nej rada údené ale aj špekáčik, kúsok klobásky alebo aj vajíčko postačí a výdatný, sýty obed na svete.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod |
Celkový čas | 1 hod, 15 minút |
Ingrediencie
400 | gramov | hrach suchý |
3 | strúčiky | cesnak |
2 | kusy | bobkový list |
1 | plátok | maslo |
trocha | soľ | |
1 | kus | cibuľa |
1 | milligram | bravčová masť |
Inštrukcie
Suchý žltý hrach si prepláchnem, zalejem dostatočným množstvom vody a nechám do rána postáť. Keď idem variť vodu zlejem a dám čerstvú, pridám bobkový list, očistený cesnak a dám pomaly variť - pomaly preto, že hrach rád uteká z hrnca .
Pomaly varím za občasného premiešania do rozvarenia, ak chcete jemnú kašu vyberiem bobkový list a rozmixujem ponorným mixérom. Pridám plátok masla, podľa chuti osolím.
Očistenú cibuľu nakrájam na jemné kolieska a restujem na masti do hneda, trochu osolím a okorením. Na tanieri kašu prelejem restovanou cibuľou, pridám na tvrdo uvarené vajíčko, ja som pridala na sucho opečenú bagetu ... dobrú chuť !