Hubové fašírky z ovsených vločiek

Popis

Keď sa sezóna húb zadarí, tak mama časť usušených húb pomelie a premieša so soľou. Počas roka tento polotovar používame do polievok, pod mäso. Vyskúšala som fašírky a myslím, že toto jedlo budeme opakovať častejšie.

Hubové fašírky z ovsených vločiek - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
25 minút

Ingrediencie

1šálkaovsené vločky
1⁄2šálkavody
1kusvajce
1polievková lyžicasušené huby pomleté
3polievkové lyžicestrúhanka

Inštrukcie

Recept je orientačný, možno budete potrebovať viac strúhanky, prípadne viac vody na namočenie.

Ovsené vločky premiešame so sušenými mletými hubami. Ak máme huby pomiešane so soľou ako hubovú vegetu, už nesolíme. Zalejeme teplou vodou a necháme odstáť aspoň pol hodiny. Zmes by nemala byť tekutá. Ak je viac vody, radšej ešte pridáme vločky.

No zmäknutej zmesy pridáme vajíčko, zamiešame a podľa potreby pridávame strúhanku. Vytvarujeme malé fašírky, obalíme vo zvyšnej strúhanke a vysmažíme vo vyššej vrstve oleja.

Podávame s ľubovoľnou prílohou.

Ako omáčku okrem tradičnej tatarky môžete skúsiť zamiešať skyr s lyžicou hotovej sladkokyslej omáčky alebo kečupu. Samozrejme, ak máte radi, primiešajte aj bylinky.

Kto má rád viac korenené jedlá, može do fašírky pridať svoje obľúbené korenie, cibuľku nakrájanp na jemno, cesnak. V takto pripravených fašírkach vynikne hubová chuť.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok