
dasa_ | Hubové fašírky s ovsenými vločkami
Keď sa sezóna húb zadarí, tak mama časť usušených húb pomelie a premieša so soľou. Počas roka tento polotovar používame do polievok, pod mäso. Vyskúšala som fašírky a myslím, že toto jedlo budeme opakovať častejšie.
Ingrediencie
1 | hrnček | ovsené vločky |
1⁄2 | hrnček | voda |
1 | kus | vajce |
1 | polievková lyžica | sušené huby |
3 | polievkové lyžice | strúhanka |
Postup
Ovsené vločky premiešame so sušenými mletými hubami. Ak máme huby pomiešane so soľou ako hubovú vegetu, už nesolíme. Zalejeme teplou vodou a necháme odstáť aspoň pol hodiny. Zmes by nemala byť tekutá. Ak je viac vody, radšej ešte pridáme vločky.
No zmäknutej zmesi pridáme vajíčko, zamiešame a podľa potreby pridávame strúhanku. Vytvarujeme malé fašírky, obalíme vo zvyšnej strúhanke a vysmažíme vo vyššej vrstve oleja.
Podávame s ľubovoľnou prílohou. Ako omáčku okrem tradičnej tatarky môžete skúsiť zamiešať skyr s lyžicou hotovej sladkokyslej omáčky alebo kečupu. Samozrejme, ak máte radi, primiešajte aj bylinky.
Recept je orientačný, možno budete potrebovať viac strúhanky, prípadne viac vody na namočenie.
Kto má rád viac korenené jedlá, môže do fašírky pridať svoje obľúbené korenie, cibuľku nakrájanú na jemno, cesnak. V takto pripravených fašírkach vynikne hubová chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.