reklama

Hubové fašírky s ovsenými vločkami

Pridal/a dasa_ dňa 06. 03. 2020 - 08:45 - Recepty dasa_
Hubové fašírky s ovsenými vločkami, Hlavné jedlá, recept, dasa_

reklama

Keď sa sezóna húb zadarí, tak mama časť usušených húb pomelie a premieša so soľou. Počas roka tento polotovar používame do polievok, pod mäso. Vyskúšala som fašírky a myslím, že toto jedlo budeme opakovať častejšie.

Ingrediencie
1 hrnček ovsené vločky
1⁄2 hrnček voda
1 kus vajce
1 polievková lyžica sušené huby
3 polievkové lyžice strúhanka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Recept je orientačný, možno budete potrebovať viac strúhanky, prípadne viac vody na namočenie.

Ovsené vločky premiešame so sušenými mletými hubami. Ak máme huby pomiešane so soľou ako hubovú vegetu, už nesolíme. Zalejeme teplou vodou a necháme odstáť aspoň pol hodiny. Zmes by nemala byť tekutá. Ak je viac vody, radšej ešte pridáme vločky.

No zmäknutej zmesy pridáme vajíčko, zamiešame a podľa potreby pridávame strúhanku. Vytvarujeme malé fašírky, obalíme vo zvyšnej strúhanke a vysmažíme vo vyššej vrstve oleja.

Podávame s ľubovoľnou prílohou.

Ako omáčku okrem tradičnej tatarky môžete skúsiť zamiešať skyr s lyžicou hotovej sladkokyslej omáčky alebo kečupu. Samozrejme, ak máte radi, primiešajte aj bylinky.

Kto má rád viac korenené jedlá, može do fašírky pridať svoje obľúbené korenie, cibuľku nakrájanp na jemno, cesnak. V takto pripravených fašírkach vynikne hubová chuť.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama