Koložvárska kapusta

Pridal/a Martuška 123

Výborné jedlo s kyslou kapustou a vôňou klobásky z jedného pekáča.

Koložvárska kapusta - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

7decilitrekyslá kapusta
800gramovbravčové plece
200gramovryža
1kusklobása
 trochaslanina
1kuscibuľa
4strúčikycesnak
  soľ
  mleté čierne korenie
  mletá červená paprika
  olej
250mililitrovsmotana na šľahanie
250mililitrovkyslá smotana

Inštrukcie

Pomleté mäso na oleji cibuľke opražím, osolím, okorením a chvíľu dusím. Potom pridám pretlačený cesnak a mletú červenú papriku, podlejem trošilinku vody a ešte chvíľku podusím.
Kapustu troška premyjem a dám dusiť na olej a cibuľu. Ak treba osolím a okorením. Uvarím ryžu.
Začnem ukladať na pekáč.

Na dno pekáča dám polovicu kapusty, na kapustu podusené mäso, na mäso uvarenú ryžu, na ryžu nakrájanú klobásku a kapustu.

Smotany zmiešam spolu a zalejem. Nakoniec popražím údenú slaninku a dám na vrch smotany.
Zakryté pečiem. Pred dopečením odkryjem ešte zapečiem.

Dobrú chuť!

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok