
dasa_ | Koložvárska kapusta
Zima je tradične časom hutných jedál s kyslou kapustou. Koložvárska kapusta je jedlo z pekáča, aj keď po pravde, hrncov zamažete viac
2 | hrnčeky | ryže |
500 | gramov | mleté mäso |
1000 | gramov | kyslá kapusta |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | mrkva |
1⁄2 | kus | cuketa |
1 | plechovka | drvené paradajky |
1⁄2 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1⁄2 | čajová lyžička | sušený cesnak |
2 | čajové lyžičky | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | cukor |
olej | ||
250 | milligramov | kyslá smotana |
250 | millilitrov | sladká smotana |
1⁄2 | čajová lyžička | mletá paprika |
Množstvá surovín sú orientačné, veľmi záleží na počte stravníkov a veľkosti pekáča. Tak isto nemusíte pridávať ani mrkvu a cuketu. Korením môžete podľa svojej chute pridať aj viac.
Najskôr v dostatočnom množstve osolenej vody uvaríme ryžu.
Cibuľu nakrájame na kocky, restujeme na oleji. Pridáme nastrúhanú mrkvu aj cuketu. Krátko opečieme a vložíme mleté mäso. Intenzívne miešame a oddeľujeme kúsky mäsa od seba. Osolíme, pridáme mleté čierne korenie, cesnak, trochu cukru a zalejeme plechovkou drvených rajčín. Spolu dusíme asi 10 minút.
Kyslú kapustu nakrájame na menšie kúsky. Kto chce, môže ju aj podusiť na cibuľke, nám vyhovuje bez dusenia.
Na spodok pekáča dáme trochu oleja, polovicu ryže. Pokračujeme polovicou kyslej kapusty. Na to dáme všetko mäso z panvice. Pokračujeme zase kapustou. Na vrch dáme zvyšok ryže.
Kyslú a sladkú smotanu dobre premiešame, pridáme mletú papriku a nalejeme na vrch.
Prikryjeme druhou časťou plechu alebo alobalom a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 40 minút. Potom dáme alobal alebo druhý plech dole a pečieme ešte asi 10 minút.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty