
reklama
Z bravčoviny najradšej robím krkovičku lebo je šťavnatá...
Ingrediencie
5 | plátky | krkovička |
500 | gramov | hrášok |
3 | polievkové lyžice | olej |
2 | polievkové lyžice | maslo |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
chilli korenie | ||
rasca drvená |
Postup
Plátky krkovičky nasolím, posypem mletým čiernym korením a drvenou rascou. Každý plát potriem olejom a nechám v chladničke do druhého dňa alebo aspoň 2,3 hod. odležať. Zohrejeme si oelej a 1 PL masla a prudko opečieme z obidvoch strán plátky krkovičky. Pridáme hrášok a necháme chvíľku dusiť vo vlastnej šťave. Na záver ešte primiešame 1 PL masla len aby sa roztopilo.
Podávam z ryžou a zeleninou, mäso na tanieri posypem ešte hrubou soľou s chilli.
Výnos
5 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Veľkonočná paska
Kamila | Veľkonočná paska - recept
Veľkonočná paska
Fotorecept na tradičnú veľkonočnú pasku. Recept na kysnutý veľkonočný koláč, ktorý na sviatočnom stole na Veľkú noc jednoducho nesmie chýbať.
Bratislavské rezy
Alica7 | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Klasické a chutné bratislavské rezy ako ich poznáme z cukrárne.