Langoš z kyslej smotany

Pridal/a Frommykitchendotcom

Jednoduché langošové cesto

Langoš z kyslej smotany - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
15 minút

Ingrediencie

1kilogramhladká múka špeciál
2kusyvajcia
4decilitrevlažné mlieko
250millilitrovkyslá smotana
50gramovdroždie
1čajová lyžičkasoľ
1čajová lyžičkapraskovy cukor

Inštrukcie

Najprv si pripravíme kvások. Droždie, práškový cukor , 0.5 dl mlieka ( odlejeme zo 4 dcl) spolu zmiešame a necháme chvíľu postáť, aby nakyslo.

Medzitým vo väčej nádobe zmiešame múku, soľ, smotanu, vajcia , pridáme kvások a postupne pridávame mlieko. Cesto dobre vymiesime a necháme kysnúť asi hodinu. Po vykysnutí oddeľujeme menšie bochníčky , ktoré rukami roztiahneme a vyprážame na horúcom oleji z oboch strán. 
Cesto sa dá uskladniť v chladničke a to tak, že si pripravíme mikroténové sáčky, do ktorých dáme po 1 kl oleja a následne vložíme cesto. Uzatvoríme a takto nám vydrží v chladničke aj 3 dni. Potom už len vybrať, odrezať požadované množstvo a nechať 15 min odstáť na izbovej teplote. Pečieme na horúcom oleji z oboch strán. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok