reklama

Langoš z kyslej smotany

Pridal/a Frommykitchendotcom dňa 21. 07. 2021 - 23:36 - Recepty Frommykitchendotcom
Langoš z kyslej smotany, Hlavné jedlá, recept, Frommykitchendotcom

Frommykitchendotcom | Langoš z kyslej smotany


reklama

Jednoduché langošové cesto, ktoré v chladničke vydrží aj pár dní.

Ingrediencie
1 kilogram hladká múka špeciál
2 kusov vajce
4 decilitre mlieko
250 millilitrov kyslá smotana
50 gramov droždie
1 čajová lyžička soľ
1 čajová lyžička práškový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Najprv si pripravíme kvások. Droždie, práškový cukor, 0.5 dl mlieka ( odlejeme zo 4 dcl) spolu zmiešame a necháme chvíľu postáť, aby nakyslo.

Medzitým vo väčšej nádobe zmiešame múku, soľ, smotanu, vajcia , pridáme kvások a postupne pridávame mlieko. Cesto dobre vymiesime a necháme kysnúť asi hodinu.

Po vykysnutí oddeľujeme menšie bochníčky , ktoré rukami roztiahneme a vyprážame na horúcom oleji z oboch strán.

Pečieme na horúcom oleji z oboch strán. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Doplňujúce poznámky

Cesto sa dá uskladniť v chladničke a to tak, že si pripravíme mikroténové sáčky, do ktorých dáme po 1 kl oleja a následne vložíme cesto. Uzatvoríme a takto nám vydrží v chladničke aj 3 dni. Potom už len vybrať, odrezať požadované množstvo a nechať 15 min odstáť na izbovej teplote.

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
15 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama