Táto tenká, chrumkavá pizza so salámou, mozzarellou a červenou paprikou nenechá nikoho ľahostajným. Ak nemáte doma právu talianskú salámu chorízo, použíte, akú máte radi. Pizza bude najlepšia s vlastnou paradajkovou omáčkou.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 25 minút |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
Cesto: | ||
250 | gramov | polohrubá múka |
120 | millilitrov | voda |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
1⁄4 | čajová lyžička | sušené droždie |
1 | štipka | soľ |
Náplň: | ||
10 | plátky | saláma |
1 | kus | červená paprika |
100 | gramov | mozzarella |
2 | polievkové lyžice | paradajková omáčka |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
trocha | bazalka čerstvá | |
Paradajková omáčka: | ||
1 | kus | paradajka |
1 | polievková lyžica | paradajkový pretlak |
1⁄3 | čajová lyžička | bazalka sušená |
štipka | soľ | |
štipka | čierne korenie | |
1 | strúčik | cesnak |
Inštrukcie
Cesto:
Z ingrediencii vymiesime tenké elastické cesto a rozvaľkáme ho natenko. Rukami ho natiahneme na veľkosť akú potrebujeme. Rúru predhrejeme na 250 °C.
Paradajková omáčka:
Paradajkou prelejeme vriacou vodou a zbavíme šupky. Olúpanu paradajku rozmixujeme, pridáme pretlak, soľ, bazalku, korenie a prepasírovaná cesnak. všetko spolu krátko opečieme na panvici. 2 -3 minúty, kým omáčka nezhustne.
Plnenie:
Cesto potrieme paradajkovou omáčkou a pokvapkáme olivovým olejom. Na 5 minút vložíme cesto do rúry aby sa predpieklo.
Na horúce cesto rozložíme na tenké plátky nakrájanú mozzarellu. Na ňu rozložíme salámu, na malé kocky nakrájanú papriku a na plátky narezané olivy. Môžete pridať aj na malé kúsky nakrájane opečené kuracie prsia.
Pečieme ešte cca 20 - 25 minút, podľa svojej rúry. Na záver pridáme natrhnú bazalku.
Postup:
