Popis
Dáša mi pripomenula karfiolové pyré, dávno sme nemali tak prišlo na rad.... Sú to veľmi dobré prílohy keď chcete obmedziť zemiaky, ryžu, knedle....u nás chutí zelerové, paštrnákové, z kvaky ale aj mrkvové, tekvicové. Keď sa dobre ochutia všetky sú výborné a zjedia ich aj deti.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 2 hod |
Čas varenia / pečenia | 45 minút |
Celkový čas | 2 hod, 45 minút |
Ingrediencie
4 | kusy | kuracie prsia |
2 | polievkové lyžice | olivového oleja |
1 | polievková lyžica | argentínskeho korenia môže byť aj grilovacie) |
3 | kusy | mrkva - väčšia |
1 | polievková lyžica | sójová omáčka |
1 | polievková lyžica | med |
1 | deciliter | voda, soľ, čierne korenie, citrónová šťava |
1 | kus | karfiol |
1⁄2 | liter | mlieko |
1 | čajová lyžička | soľ, timiánu |
1 | plátok | masla ( tak 1 cm ) |
Inštrukcie
Kuracie prsia odblaníme, osolíme, pridáme olivový olej, korenie ( to si môžeme dať podľa svojej chuti) ...necháme postáť aspoň 1 hod. Opečieme na panvici z každej strany do ružova, zabalíme do alobalu a necháme na teplo mieste. Ostanú teplé ale hlavne šťavnaté.
Mrkvu nakrájame na tenké kolieska, pridáme sójovú omáčku, med...zamiešame a necháme stáť hodinu, potom pridáme vodyu a varíme do mäkka, voda sa odparí. Na záver pridať kúsok masla a dochutiť - soľ, korenie, citrónová šťava.
Karfiol rozoberieme na menšie ružičky, zalejeme mliekom, pridáme vetvičku timianu (môže byť pár lístkov šalvie, rozmarín), osolíme. Varíme do mäkka. Zlejeme mlieko, pridáme maslo a vymixujeme na pyré.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Vyzerá to super a iste aj chutí

Ja som včera robila brokolicové pyré a došlo mi, že vlastne toto je to, čo som malému varila, keď začal s tuhou stravou.
To je pravda, len sme nejako zabudli, že sa to dá jesť
, ja veľmi často používam na pyré kvaku. Naozaj sa dá použiť skoro všetka zelenina.