
M.á.r.i.a | Marinované kuracie prsia
Dáša mi pripomenula karfiolové pyré, dávno sme nemali tak prišlo na rad. Sú to veľmi dobré prílohy keď chcete obmedziť zemiaky, ryžu, knedle. U nás chutí zelerové, paštrnákové, z kvaky ale aj mrkvové, tekvicové. Keď sa dobre ochutia všetky sú výborné a zjedia ich aj deti.
4 | kusov | kuracie prsia |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | polievková lyžica | argentínske korenie |
3 | kusov | mrkva |
1 | polievková lyžica | sójová omáčka |
1 | polievková lyžica | med |
1 | deciliter | voda |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | citrónová šťava | |
1 | kus | karfiol |
1⁄2 | liter | mlieko |
1 | čajová lyžička | tymian |
1 | plátok | maslo |
Kuracie prsia odblaníme, osolíme, pridáme olivový olej, korenie (to si môžeme dať podľa svojej chuti) a necháme postáť aspoň 1 hod.
Opečieme na panvici z každej strany do ružova, zabalíme do alobalu a necháme na teplo mieste. Ostanú teplé ale hlavne šťavnaté.
Mrkvu nakrájame na tenké kolieska, pridáme sójovú omáčku, med...zamiešame a necháme stáť hodinu, potom pridáme vodu a varíme do mäkka, voda sa odparí. Na záver pridať kúsok masla a dochutiť - soľ, korenie, citrónová šťava.
Karfiol rozoberieme na menšie ružičky, zalejeme mliekom, pridáme vetvičku tymianu (môže byť pár lístkov šalvie, rozmarín), osolíme. Varíme do mäkka. Zlejeme mlieko, pridáme maslo a vymixujeme na pyré.
Ďalšie recepty
To je pravda, len sme nejako zabudli, že sa to dá jesť , ja veľmi často používam na pyré kvaku. Naozaj sa dá použiť skoro všetka zelenina.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá to super a iste aj chutí

Ja som včera robila brokolicové pyré a došlo mi, že vlastne toto je to, čo som malému varila, keď začal s tuhou stravou.