Popis
Len jedna z mnoho variácií na tradičný francúzky slaný koláč.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
150 | gramov | múky |
4 | kusy | vajcia |
75 | gramov | masla |
1 | čajová lyžička | soli |
1 | balík | listového špenátu |
1 | balík | rukoly |
2 | strúčiky | cesnaku |
100 | gramov | syra |
250 | millilitrov | sladkej smotany |
1 | štipka | čierneho korenia |
1 | polievková lyžica | olivového oleja |
Inštrukcie
Cesto: Najskôr si pripravíme cesto z múky, masla, štipky soli a jedného vajíčka. Mieseniu cesta venujeme trošku viac času a po jeho dôkladnom spracovaní ho dáme na hodinku odpočívať do chladničky. Pohodlnejšie kuchárky môžu použiť aj kupované lístkové cesto, ale nie je to celkom to čo tradičný quiche potrebuje. Odpočinuté cesto si vyvaľkáme a rozprestrieme do kruhovej vrubkovanej formy. Môže byť aj menšia forma na tortu. Cesto dáme piecť do rúry na 10 minút pri 220 stupňoch. Plnka: Na olivovom oleji si osmažíme nadrobno pokrájaný cesnak a chvíľočku podusíme špenát s rukolou. Naozaj len kým nám na panvici nezvädne. Podusený špenát s rukolou vyklopíme na predpečené cesto a zalejeme zmesou z 3 vajíčok, smotany a nastrúhaného slanšieho syra. Okoreníme a dáme dopiecť do rúry na ďalších zhruba 15 minút kým sa nám vajíčková zmes nezrazí. Komu vadí horkastá chuť rukoly, kľudne ju z receptu môže vynechať.
Poznámky
Quiche (vyslovuj kiš) sa považuje síce za tradičné francúzke jedlo, ale jeho pôvod je v Nemecku a z nemčiny bol rovnako odvodený aj jeho názov (Kuchen). Má nespočetne veľa variácií a dá sa považovať ako za hlavné jedlo tak aj za prílohu k rôznym polievkam či šalátom.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť